Ukens navn: Bianca Olafsen

Bianca Olafsen, prosjektleder og personlig assisten i HSMAI Chapter Norway.

Bianca Olafsen

Prosjektleder og personlig assistent

HSMAI Chapter Norway

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Mye koordineringsarbeid mellom ulike aktører, og e-postkorrespondanse. De siste månedene har mesteparten av tiden gått til forberedelser av Årets Reiselivsmarkedsfører.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Samarbeid og hyggelige kolleger. Ingen dag er lik, det er alltid nye oppgaver og utfordringer som står for døren. Og én ting til… Kontoret vårt! Det er Oslos desidert fineste!

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har et veldig godt forhold til kusinen min, som jeg beundrer på mange måter! Hun er en særdeles dyktig og ambisiøs forretningskvinne, som jeg kan og vil lære mye av. Jeg ringer henne alltid hver gang jeg lurer på noe, og hun svarer med et smil!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Kaffe i sofaen. Vi er veldig glad i det å føle oss hjemme på jobb, derfor tenner vi alltid stearinlys — om vinteren selvsagt! I tillegg har kontoret blitt gjort om. Blant annet har vi hengt opp flotte lysekroner, og møblert slik at det ser ut som et ordentlig ”frognerhjem”. Vi vil at alle som kommet på besøk til oss skal føle seg velkommen og som hjemme. Og så en hyggelig tradisjon: Vi feirer bursdagen til de ansatte på kontoret. Da er det lang lunsj med kaffe, kake og en liten oppmerksomhet.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden november 2009.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Nettverksbyggingen. Man møter utrolig mange dyktige og flotte mennesker!

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Det skal vi diskutere på strategimøtet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Se på gullrekka fredag kveld sammen med kjæresten min, cafétur med jentene lørdag, og kanskje en aldri så liten bytur. Trene, gå tur eller stå på ski. Søndagsmiddag hos mamma og pappa.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Utdanning og skolesystemet. Økt støtte fra staten til flere studieretninger, slik at flere får muligheten til å videreutdanne seg uten å måtte ta opp en formue i studielån.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Veien blir til mens man går”.

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Vatne, London og New York med jobben! Etter det vil jeg gjerne reise en tur tilbake til min favorittby, Sydney.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er veldig glad i interiør og ulike stilarter! Jeg finner stadig møbler i bruktbutikker, og på loppemarkeder, som jeg kan pusse opp og male. Jeg trener mye inne og ute, men min store drøm er å begynne med hesteridning igjen.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Takk for at jeg ble utvalgt til uken navn!