Rezidor vokser i Øst-Europa

Per Mortensen, administrerende direktør i Linstow og Kurt Ritter, president & CEO i Rezidor

Linstow har inngått en avtale med Rezidor Hotel Group om driften av det norske eiendomsselskapets ti moderne hoteller i Latvia, Estland, Litauen og Russland, heter det i en pressemelding fra hotellgruppen.

Avtalen trer i kraft 1. juni 2010, og har en løpetid på 18 år. Linstow vil fortsatt eie de ti hotellene, gjennom sine lokale datterselskaper. Hotellene, som til sammen har 2369 gjesterom, vil skifte navn til Rezidors kjente merkenavn Radisson Blu og Park Inn.

– Vi er glade og stolte over at Linstow har valgt Rezidor som samarbeidspartner, sier Kurt Ritter, President & CEO i Rezidor.

– Reval er den ledende hotellkjeden i Baltikum. Avtalen gir Rezidor, som er nummer én blant de internasjonale hotelloperatørene i Russland, en sterk markedsposisjon også i Baltikum. Vi vil i stor grad kunne styrke vår posisjon i Riga, Tallinn og Vilnius, hvor vi allerede er tilstede med vårt eksklusive varemerke Radisson Blu og totalt 760 rom, fortsetter Ritter.

Rezidor planlegger å åpne et nytt regionskontor i Riga, som skal stå for driften av hotellene, mens Linstow fortsatt vil eie og utvikle eiendommene. Nordmannen Jan-Petter Eilertsen vil overta som sjef for Rezidors virksomhet i Baltikum. Eilertsen er i dag leder for Rezidors hotelloperasjoner i Kuwait.

Alle de 1200 ansatte ved hotellene vil beholde sine nåværende stillinger, og det vil ikke bli forandringer når det gjelder deres ansettelsesforhold. Gjestene vil fremdeles nyte godt av den fleksible prissettingen som kjennetegner Reval-hotellene i dag. Bedriftskunder vil beholde de samme ratene som avtalt, og Reval First Client-medlemmer vil få muligheten til å ta del i globale fordeler, ved å bli med i Rezidors lojalitetsprogram ”goldpointsplus”.

– Etter å ha utviklet og bygd opp hotellkjeden Reval i Baltikum, ønsker Linstow nå å fokusere på sin rolle som eiendomsutvikler og -investor. Rezidor har en svært sterk salgsorganisasjon og tilstedeværelse, med kjente merkenavn i alle markeder, som er viktige for tilførsel av nye kunder til Linstows hoteller. Driftsavtalen med selskapet sikrer derfor videre inntektsvekst både i Baltikum og Russland, og dermed en positiv verdiutvikling av våre hoteller, sier Per Mortensen, adm. direktør i Linstow.

Avtalen mellom Rezidor og Reval Hotels, som forutsetter godkjennelse av relevante myndigheter, inkluderer følgende hoteller:

  • Hotel Latvija i Riga/Latvia (571 rom), som blir et Radisson Blu hotell
  • Hotel Elizabete i Riga/Latvia (228 rom), som blir et Radisson Blu hotell
  • Rizdene Hotel i Riga/Latvia (95 rom), som blir et Radisson Blu hotell
  • Hotel Olumpia i Tallinn/Estland (390 rom), som blir et Radisson Blu hotell
  • Hotel Central i Tallinn/Estland (245 rom), som blir et Park Inn hotell
  • Hotel Lietuva i Vilnius/Litauen (291 rom), som blir et Radisson Blu hotell
  • Reval Inn i Vilnius/Litauen (84 rom), som blir et Park Inn hotell
  • Hotel Neris i Kaunas/Litauen (208 rom), som blir et Park Inn hotell
  • Klaipeda Inn i Klaipeda/Litauen (84 rom), som blir et Park Inn hotell
  • Hotel Sonya i St. Petersburg/Russland (173 rom), som blir et Radisson Blu hotell og Rezidors andre eiendom av denne typen i byen.

Foto: INNGÅTT AVTALE: (fra venstre) Per Mortensen, administrerende direktør i Linstow og Kurt Ritter, president & CEO i Rezidor.