Scandic Stavanger City er åpnet

Alex Rosén på scenen under åpningen av Scandic Stavanger City. Foto fra Scandic Hotels

En energisk Alex Rosén, og en hyllest til lokal mat og kunst, stod i sentrum da Scandic Stavanger City offisielt åpnet torsdag kveld. Mer enn 200 hundre feststemte mennesker hadde tatt turen til det nye hotellet, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

Scandic Stavanger City er et av Stavangers største og mest moderne hoteller, og hotellet har blant annet fokus på lokal kunst gjennom et samarbeid med Nuart, samt på lokale råvarer i den nye restauranten Varmen Bar & Restaurant. Allerede ved ankomst fikk kveldens gjester se kunstneren Martin Whatson, i full aksjon med et kunstverk som ble fullført i løpet av kvelden, og som permanent vil utsmykke utsiden av hotellet. Senere på kvelden laget illustratør Anette Moi spiselig kunst i hotellets restaurant, hvor også gjestene fikk servert maten på spesialdesignede tallerkener, også dette designet av Anette Moi. Alle gjester fikk i tillegg med seg sin dekorerte tallerken hjem, som et minne for kvelden.

– Vårt forhold til lokalmiljøet i Stavanger er viktig for oss, og vi har i forbindelse med åpningen blant annet hatt et nært og godt samarbeid med Martyn Reed og de lokale kunstnerne i Nuart. Vi mener dette bidrar til den gode atmosfæren vi har klart å skape i hotellet, sier hotelldirektør Odd Petter Meinseth.

Alex Rosén, Charlotte Thorstvedt og en fornøyd toppsjef

Hotellet hadde et tettpakket program for de mer enn 200 gjestene som hadde møtt opp til den offisielle åpningen. Kveldens konferansier, Alex Rosén, var høyt og lavt, og avsluttet med å holde en intimkonsert for de inviterte gjestene. Stavangerjenta Charlotte Thorstvedt bidro også, med eggende rytmer fra DJ-boksen. Det var en fornøyd Scandic-toppsjef som oppsummerte kveldens høytidelige begivenhet:

Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.
Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.
– Scandic Stavanger City er blitt et fantastisk flott hotell, og en viktig tilvekst for både Scandic og Stavanger. Hotellets sentrale beliggenhet, moderne design og, ikke minst, den unike atmosfæren, gjør at jeg ikke er i tvil om at dette kommer til å bli det fortrukne hotellet i Stavanger, både for tilreisende og lokalbefolkningen, sier Scandic Norges sin administrerende direktør, Svein Arild Steen-Mevold.

Varm mottakelse for Varmen

Hotellets nye restaurant, Varmen Bar & Restaurant spilte også en sentral rolle under åpningen, og ga entusiastiske gjester en demonstrasjon på de kulinariske opplevelsene man vil kunne oppleve i restauranten fremover.

– Vi er ekstremt opptatt av lokale råvarer. Stavangerregionen er blant de fremste i landet på dette området, og dette er vi stolte av å kunne presentere, både for tilreisende, som bor på hotellet, men også for lokalbefolkningen, som er viktig for oss, sier den kjente stavangerprofilen Stig Juelsen, som har vært sentral i utviklingen av det nye restaurantkonseptet, sammen med kjøkkensjef Morten Hagen.

Hotell for alle

Scandic Stavanger City har til sammen 226 komfortable og moderne rom, med unike og fleksible sengeløsninger, slik at man kan tilby til sammen 581 sengeplasser. Hotellet har også syv fleksible møterom, hvor det største har plass til 150 møtedeltakere.

– Dette hotellet har alt et urbant og moderne hotell skal ha, og vi tror det vil kunne bli en naturlig møteplass, for både lokalbefolkningen og tilreisende gjester. Enten du er forretningsreisende eller nærmeste nabo, vil du føle deg hjemme, avslutter hotelldirektør Meinseth.

Offensiv hotellkjede

De senere årene har Scandic satset på utvikling av gode serviceprodukter, samt mat og drikke. Siden sist sommer har man blant annet kunnet sjekke ut online med mobilen, på alle Scandic-hotellene i Norden. Dette er en tjeneste som vil bli tilgjengelig også ved Scandic Stavanger City.

Scandic ble, den 8. april, da oppkjøpet av Rica Hotels formelt ble fullført, Nordens største hotellkjede, med rundt 230 hoteller i åtte land, og over 13.000 ansatte.

Toppfoto:Alex Rosén på scenen under åpningen av Scandic Stavanger City. Foto fra Scandic Hotels.