Ukens navn: Hilde Charlotte Solheim

Hilde Charlotte Solheim, reiselivsdirektør i HSH og styreleder i HSMAI Chapter Norway. Foto: HSH

Hilde Charlotte Solheim

Reiselivsdirektør, HSH og styreleder i HSMAI

Du møter Hilde som konferansier under HSMAI Servicekonferansen tirsdag 15. september, på Radisson Blu Plaza Hotel.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Dagene mine er veldig ulike. Jeg har det best med en pen start med kaffe og møtefri frem til klokken ni. Er jeg på jobb i Oslo, har jeg som regel noen møter, i HSH på Solli plass, hos Innovasjon Norge, i NHD, eller hos medlemmer. Det blir også en del reising, med besøk hos medlemmer og potensielle medlemmer ute i landet eller deltagelse på konferanser. Som de fleste andre har jeg også mye mail og en del telefoner å ekspedere innimellom. Oppstår det mediesaker, kan de brått dominere arbeidsdagen og snu om på planene.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg har en veldig allsidig jobb hvor jeg får brukt all min kreativitet. I hverdagen gleder det meg å jobbe med flinke og motiverte kolleger i reiselivsteamet og resten av HSH. Det er også mange spennende mennesker og saker i norsk reiseliv, som gjør det lett for meg å være engasjert i det jeg driver med.

– Har du noen du har sett opp til?

– Kolleger, ledere og medarbeidere som er kjempegode på ting jeg ikke kan. Kloke, rause mennesker jeg møter på min vei, både privat og på jobb. Hvis man er litt åpen, får man mye tilbake fra folk man treffer i hverdagen.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Jeg sitter sammen med flere bransjedirektører, blant annet Rolf Forsdahl, som vi nylig arrangerte en hyggelig 60-årsdag for. Vi har en god tone og kan dra veksler på hverandre, selv om alle er mye på farten, og det blir få tradisjoner, bortsett fra julebord og sommerfest. Jeg kastet meg nylig med på bedriftsidrettslagets årlige tur, som i år gikk til Jotunheimen med Besseggen og Bukkelægeret, fantastiske turer, som vi gjorde unna i høyt tempo.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Fra jeg begynte i NHO Reiseliv, den gang RBL, tidlig i 2005. Jeg var nysgjerrig på hvilke bransjearenaer som fantes i reiselivet, og da havner man fort hos HSMAI.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Møteplassene med mye bransjeerfaring og faglig påfyll er spesielt nyttige for meg, som ikke kommer fra reiselivsbransjen opprinnelig.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– HSMAI har, som alle andre, merket de tøffe tidene. Jeg er opptatt av at man skal sikre ”kjerneaktivitetene” som kjennetegner HSMAI og videreføre de gode bransjearenaene. Samtidig må man holde seg à jour faglig, slik Ingunn og HSMAI for eksempel har gjort ved å sette bruk av sosiale medier for aktørene i reiselivet på agendaen. Det var en sak som kom raskt ut som et faglig tilbud til medlemmene, etter at vi hadde en god runde på det i styret. Da fungerer HSMAI på sitt beste!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Nå på høsten går turen til fjells de fleste helgene, enten til Geilo, Valdres eller Hafjell. Jeg har allerede lagt bak meg en helg på jakt, og flere hyggelige turer med venner og familie. Jeg påtar meg gjerne kjøkkentjeneste på hytta, helst med vilt og rødvin på menyen. Maten smaker ekstra godt etter en tur. Da blir kvelden som regel ikke så sen heller. Litt senere i høst skal jeg feire bursdagen min med en Paris-helg, det blir også et høydepunkt!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg hadde tatt en skikkelig opprydning i den milliarden statlige kroner som brukes til å fremme norsk reiseliv, og sørget for at pengene ble brukt mye mer effektivt enn i dag. Jeg hadde også sørget for en skikkelig koordinering av Utenriksdepartementets omdømmearbeid med arbeidet Innovasjon Norge gjør for å markedsføre norsk reiseliv. Så hadde jeg satt i gang et samferdselsløft av de helt store, som da fattige Norge tok seg råd å bygge Bergensbanen for 100 år siden. Vi trenger å få veier og rutetider i stand, så norsk reiseliv blir tilgjengelig for mange flere besøkende enn de som finner oss i dag.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Mot nye mål»

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Til Hafjell med venninner i helgen, er så heldig å få ta inn på en flott hytte.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg klatrer og er en ivrig fisker, blant annet på hytta i Finnmark. Ellers er jeg amatørgourmet og lidenskapelig restaurantgjenger i Norge og utlandet.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Hva med å ta en kikk på HSHs utmerkede medlemstilbud, vi samler hele verdikjeden i reiselivet!