Engum og Hegborn vant HSMAI-priser

Lovisa Hegborn og Kjetil Engum, henholdsvis Årets Unge Leder i Reisebransjen og Årets Unge Hotelier 2012.

Lovisa Hegborn, General Manager ved Scandic Vulkan Oslo, er kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen. Kjetil Engum, administrerende direktør for Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar, ble utnevnt som Årets Unge Hoteliér.

Begge fikk sin velfortjente heder under festmiddagen på HSMAI-dagen, som ble arrangert på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo tirsdag kveld. Bak kåringen står HSMAI og bransjebladet Hotell, Restaurant og Reiseliv.

– Formålet med prisen er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant unge ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter, sier administrerende direktør Ingunn Hofseth (bildet under) i HSMAI.

Ingunn Hofseth tester servicen hos Preus Foto på Majorstua i Oslo.

Juryen skriver følgende om vinneren i kategorien Årets Unge Leder i Reisebransjen, Lovisa Hegborn:

På grunn av dyktighet og faglig tyngde er vinneren kommet raskt i lederposisjon. En leder som kjenner hele organisasjonen og hele tiden er med for å ta pulsen på det som skjer. Må hele tiden tenke nytt for å posisjonere bedriften på en fordelaktig måte. En reflektert person med god erfaringsbakgrunn, som ser viktigheten av teamwork for å oppnå suksess og holde på gode medarbeidere. Vinneren beskrives som en sterk og profesjonell leder, som samtidig har selvsikkerhet og erfaring nok til å være ydmyk. Juryen har spesielt merket seg engasjementet relatert til inkluderende arbeidsliv. Et unikt talent som kan komme langt i bransjen.

Juryens begrunnelse for Årets Unge Hoteliér, Kjetil Engum, lyder:

Vinneren fant tidlig ut at hotellbransjen var riktig karrierevei. Stillinger innen forskjellige deler av bransjen opp igjennom årene, har gitt solid erfaring og har ført frem til lederstillingen vinneren har i dag. Krevende stillinger i de siste årene, har krevd pågangsmot og entusiasme, noe vinneren er rikt utstyrt med. Samtidig blir det sørget for at medarbeiderne trives på jobben, hvis de ikke gjør det vil gjestene heller ikke trives. Vinneren har stor arbeidskapasitet og beskrives som tillitvekkende, ærlig, lojal og en suveren representant for norsk hotellbransje.

De nominerte lederne innen de to priskategoriene var:

De nominerte til Årets Unge 2012

  • Erik Riis Jacobsen, Hotelldirektør Thon Hotel, Arendal
  • Ole Fiske Eidslott, Hotelldirektør Thon Hotel, Harstad
  • Atle Minothi, Driftsjef Akerrestauranter AS, Oslo
  • Mari Myrseth, Director of Sales & Marketing Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo
  • Christian Fredrik Sandberg, Hotelldirektør, Saga Hotel Oslo
  • Kjetil Engum, Administrerende direktør for Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar
  • Lovisa Hegborn, General Manager Scandic Vulkan Oslo
  • Andreas Faaness, Direktør og Clarion Collection Hotel Bakeriet, Trondheim

Morten Thorvaldsen, adm. dir. i Thon Hotels.

Administrerende direktør Morten Thorvaldsen (bildet over) i Thon Hotels ledet denne juryen. De øvrige jurymedlemmene var Norden-sjef Fredrikke Næss i Park Inn-hotellene og HR-direktør for Rezidor SAS Hospitality, konsernsjef Fredrik Utheim i Rica Hotels, adm. dir. Jens B. Raanaas i AS Pals, innovasjonsarkitekt Terje Sand i Brand Management Group,  konserndirektør André Schreiner i Quality Resort, sjefredaktør Hans Kristiansen i HRR og adm. dir. Ingunn Hofseth i HSMAI.

Premien til Årets Unge Hotelier er tre valgfrie PDP-kurs à tre dager ved The Cornell School of Hotel Administration, New York. Her er det mulig å tilpasse undervisningen egne behov. Vinneren av Årets Unge Leder i Reisebransjen får et valgfritt kurs ved London Business School. Begge prisene inkluderer reise og opphold.

Toppfoto: Lovisa Hegborn og Kjetil Engum, henholdsvis Årets Unge Leder i Reisebransjen og Årets Unge Hotelier 2012.