Toppår for Fløibanen

Fløibanen i Bergen

2009 ble det hittil beste året i bergenske Fløibanens vel 90 år lange historie, heter det i en pressemelding fra selskapet. Det ble i 2009 registrert 1.262.907 påstigninger, en økning på cirka 13.000 i forhold til den forrige topprekorden fra 2008.

Det fine vinterværet i siste del av desember gav supre ake- og skiforhold på Fløyen. Dette har bergenserne visst å benytte seg av i stor grad. I desember økte trafikken fra 40.000 til 60.000 påstigninger.  Økningen i desember utgjøres i det alt vesentligste av akere og skigåere.

Sommersesongen står fortsatt for den største delen av trafikken med Fløibanen. De fire sommermånedene mai–august står for cirka 62 prosent av den totale årstrafikken. Juli er den mest besøkte måneden, med om lag 260.000 påstigninger, som utgjør rundt 20 prosent av årstrafikken.

Norske tilreisende økte merkbart i sommersesongen, og kompenserte for nedgangen fra noen internasjonale markeder, som for eksempel Storbritannia og Spania.

Økt cruisetrafikk bidro også til at sommersesongen ble betydelig bedre enn forventet før sesongen.

Fløibanen AS er meget godt fornøyd med ny topprekord for 2009, spesielt fordi dette var et markedsmessig utfordrende år, med stagnasjon og til dels nedgang i flere viktige markeder, skriver selskapet videre i meldingen.

Foto: Fløibanen i Bergen (foto fra: floibanen.no)