Ukens navn: Anine Elisabeth Røssum Ingul

Anine Elisabeth Røssum Ingul, senior prosjektleder for Håndplukket og seniorrådgiver i Innovasjon Norge

Anine Elisabeth Røssum Ingul

Senior prosjektleder, Håndplukket / Seniorrådgiver

Innovasjon Norge

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg jobber 50 prosent som prosjektleder for Håndplukket, et nettverksprosjekt med 15 særegne kurs- og konferansesteder, og 50 prosent med Norgeskampanjen, hvor målet er at de som er bosatt i Norge i størst mulig grad skal legge ferien til eget land. Arbeidsdagen går med til å planlegge og gjennomføre markedsaktiviteter i tett dialog med samarbeidspartnerne våre. Det blir mye koordinering, rapportering, møtevirksomhet og, ikke minst, purring og oppfølgingsarbeid i det daglige. Noe av det viktigste jeg jobber med i disse dager, er at vi skal komme i havn med en Norges-DM, som skal distribueres til det norske folk før påske.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste ved jobben min, utover at Innovasjon Norge er en flott arbeidsplass, med mange kunnskapsrike og hyggelige medarbeidere, er at jeg får lov til å jobbe med noe jeg brenner for; å vise det norske folk alt det fantastiske Norge har å by på. Blir stadig overrasket selv, over både spennende destinasjoner, spesielle overnattingssteder, den gode, lokale maten og ikke minst alle ildsjelene innen reiselivet, som står på døgnet rundt i vårt ganske land.

– Har du noen du har sett opp til?

– Å ja, det har vært mange opp igjennom, men hvis vi skal holde oss til Norge, og se bort fra min tålmodige mann, sier jeg Simon Flem Devold, som skriver i «På Skråss» i Aftenposten. Han gjør virkelig en god gjerning gjennom sitt arbeid for barn og unge. I reiselivssammenheng må jeg trekke frem vår reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. Per-Arne Tuftin har klart å få næringen til i større grad å se fordelene av å samarbeide, samt at jeg faktisk tror de er mer fornøyd med den jobben vi gjør. Per-Arne har en stor del av æren for dette. Han er en synlig reiselivssjef, som både næringen, offentlige myndigheter og kolleger lytter til, og som også selv er en god lytter. Han er ofte å se og høre i ulike medier, og er flink til å svare for seg. Han er rett og slett en utrolig rolig, flink og trivelig fyr.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi feirer alle runde dager for kollegene i avdelingen, med gave og kake, eller hvis vi har oppnådd noen gode resultater. Hvert år forsøker avdelingen å besøke et sted i landet, for å gjøre oss mer kjent med området, produktene og de i bransjen som jobber der. Dette er også positivt for samholdet i avdelingen. Utover dette er det selvsagt ulike initiativ av mer impulsiv art.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Er usikker på hvor lenge jeg har vært medlem, da medlemskapet går igjennom arbeidsgiver, men har sikkert vært medlem de siste fem årene. HSMAI har jeg uansett samarbeidet med siden jeg startet opp i NORTRA i sin tid.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Det beste med HSMAI er det nettverket vi får tilgang til, samt tilbud om å delta på spennende frokostseminarer og arrangementer. Det arrangementet jeg kjenner best til, er Møtebørsen, som jeg gjennom Håndplukket har deltatt på syv–åtte ganger.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– I farten kommer jeg ikke på noe nytt som HSMAI skulle gå i gang med. Mest opptatt av at Møtebørsen videreutvikles, og er et arrangement som videreføres i fremtiden.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg for meg består av å få tid til nesten alt jeg liker, uten at det oppleves som hektisk. Det å føle at du har vært på en liten «miniferie». Er veldig glad i å være ute i naturen sammen med familien, og gjerne med venner. Små utflukter til fots eller på ski, med niste i sekken. Vi synes det er morsomt å lage nye retter vi ikke har smakt før når vi endelig har litt bedre tid. Nyte maten, vinen og hverandre. I tillegg er det godt å kunne lese avisen skikkelig og å lese bøker. Men det artigste er å få nok tid sammen med sønnen vår, og oppleve verden gjennom hans øyne.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Som leder av et av verdens rikeste land, og også det beste land å bo i, ville jeg først og fremst sørget for at vi hadde et helse- og sosialvesen der alle blir godt ivaretatt og fulgt opp. Utover dette er jeg opptatt av bedret rettssikkerhet for barn, og er sterk tilhenger av at det settes fortgang i arbeidet med å få på plass hurtigtogene i Norge.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «En drømmereise».

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Neste reise privat blir vel til hytta i Skåbu i påskeferien. I jobbsammenheng blir det til Ongajoksetra utenfor Alta senere denne måneden. Ongajoksetra er én av de 15 håndplukkede, og der vi skal ha årets første nettverksmøte.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er veldig glad i å gå på ski, gå i fjellet, sykle, lage mat og være sammen med familie og venner. Også interessert i interiør, og synes det er morsomt å finne fine og hyggelige ting til hjemmet. Mannen min ville vel for øvrig også sagt shopping…

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Det må være at alle oppfordres til å utforske Norge som ferieland nærmere. Her er det masse å se og gjøre, som til og med kan oppleves som eksotisk for oss «blaserte» nordmenn. Norge har mye å by på, og det må bare oppleves! Takk for at jeg fikk forespørselen om å være ukens navn!