Kvinner og menn – forskjellen er dokumentert igjen

Norske kvinner skyr andre nordmenn på tur. En ny undersøkelse avdekker norske kvinner og menns feriedrømmer og mareritt.

Kvinnene er mer tolerante ovenfor andre turister enn menn. De sier derimot stopp, når det kommer til sine egne landsmenn. ti prosent svarer at de helst unngår andre nordmenn på tur. Dette viser undersøkelsen utført av Infact for Hotels.com, med over 1000 respondenter fra hele landet.

Menn er generelt sett mer kritiske til de fleste turister, uansett nasjonalitet. Likevel er det danskene vi er minst negative til. Én prosent av mennene svarer at de går langt for å unngå ferierende dansker, kun 0,2 prosent av kvinnene svarer det samme.

Kvinner vil på storbyferie

Nesten 70 prosent av kvinnene svarer at de av og til reiser på storbyfeire. Det er Roma som lokker mest, og 23 prosent drømmer søtt om å reise til en av verdens mest romantiske byer. Det maskuline kjønn er noe mer moderate i sin storbyentusiasme. Kun 55 prosent reiser tidvis på ferie til en større by. Og Roma er definitivt ikke stedet for dem, kun 14, 8 prosent av mennene sier at de kunne tenke seg en tur hit.

Dra på jentetur

New York er nummer to på damenes ønskeliste (20 prosent). Her er temperaturen blant menn også relativt kjølig, kun 14,8 prosent ønsker seg hit. Paris er damenes tredjevalg (11 prosent). Bare 8,7 prosent av mennene vil reise hit. Kanskje dette er et påskudd for å ta en real jentetur.

Aller helst sol og sommer

Men om vi kan velge mellom alle typer reiser vil både menn og kvinner aller helst på sol- og badeferie. ”Dessverre” er dette et relativt vanlig ønske, spesielt for oss i nord. Dermed bør nok intoleransen legges igjen hjemme. Sjansen for å møte andre turister ved bassenget, til og med nordmenn, kan vel påstås å være overhengende.

Kilde: Boarding.no