Amadeus åpner for hotellgrossister

STOCKHOLM, Sverige — Amadeus, ledende IT-leverandør til reiselivsbransjen, har inngått et strategisk samarbeid med den globale hotellgrossisten Transhotel. Samarbeidet innebærer at de 50.000 hotellene som Transhotel har avtale med, nå kan bookes gjennom Amadeus-systemet. Dermed får reisende i Skandinavia et betydelig bredere hotelltilbud i forskjellige prisklasser.

Amadeus har utviklet en løsning for å integrere hotellgrossister i bookingsystemet og gjøre deres hotellutvalg lett tilgjengelig for reisebyråene. På den måten blir bookingprosessen enklere, raskere og mer effektiv.

Transhotel, som bestiller opp store volumer med hotellrom og selger videre gjennom reisebyråer, er den første hotellgrossisten som integreres i Amadeus. De 50.000 hotellene som selskapet har avtale med verden over, blir dermed tilgjengelige for over 62.000 reisebyråer rundt om i verden. Løsningen er blitt rullet ut de siste ukene – fra og med denne uken kan også reisebyråene i Sverige, Norge og Danmark enkelt bestille rom via Transhotel i Amadeus, samt benytte seg av Transhotels voucherløsning.

Amadeus-systemet omfatter allerede 80.000 hoteller, og med tilskuddet fra Transhotel øker antallet ytterligere.

– Vi har lenge arbeidet for å øke tilbudet av uavhengige hoteller og budsjetthoteller, både for privat- og forretningsreisende. Ved å integrere hotellgrossister blir utvalget betydelig bredere, sier Janchrister Egnefors, administrerende direktør for Amadeus Scandinavia.

Peder Holmberg, landssjef for Transhotel i Sverige, mener at samarbeidet er en milepæl i Transhotels historie:

– Partnerskapet med Amadeus gjør at vi kan gi enda flere reisebyråer tilgang til vårt store utbud av uavhengige hoteller og hotellkjeder i ulike prisklasser. For mange reisende åpner det seg dermed en rekke alternativer som ikke var like lett tilgjengelige tidligere, sier Peder Holmberg.

Kilde: Cision