Over 200.000 nordmenn til USA

Nordmenn reiser til USA som aldri før! I 2008 ble magiske grensen på to hundre tusen USA-reisende fra Norge  brutt.

Tilsammen  213.983 nordmenn reiste til USA i 2008. Det er en økning på 23,7 prosent i forhold til  året før, og blant de største økningene i Europa.– Selv om noe av dette nok kan tilskrives den svært gode kursen på dollar i begynnelsen av året, bekrefter det vel også at USA fremdeles frister og beholder sin status som et spennende og populært reisemål, sier Widar Jensen, leder for interesseorganisasjonen Discover America i Norge.

Alle de andre nordiske land har også tosifrede prosentvise økninger i antallet reisende, De nordiske land sendte i 2008 nesten én million reisende til USA, og er med det det sjette største markedet totalt sett, når det gjelder besøkende til USA.

Widar Jensen tror fremgangen vil fortsette, og nevner den nye administrasjonen og myndighetenes økte innsats og fokus på reiseliv som et viktig satsningsområde.

Ny direkterute fra Oslo til Philadelphia med US Airways åpner i sommer, og fra høsten vil Icelandair legge Seattle til rutenettet sitt i USA. Flere ruter kan lavere flypriser.

– Dessuten melder cruiseindustrien om stor vekst, og TPI (Travel Price Index) som måler kostnader for reise innen USA er gått ned med 5,9 prosent i forhold til i fjor. Alle mulige faktorer til ytterligere økning, avslutter Widar Jensen.

Kilde: Boarding.no