Ukens Navn: Siv Lilleng

ukens_n_siv_lilleng

Siv Lilleng

HR-sjef

HRG Nordic

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min hverdag er sjelden den samme fra dag til dag (heldigvis). Jeg har det daglige ansvaret for driften av HRG Nordics HR-avdeling, herunder HR, lønn, fellestjenester og Informasjonssenteret. Men ansvar for HR-funksjonen i Norge innebærer også et overordnet ansvar for å påse at Arbeidsmiljøloven og annet relevant lovverk/regelverk føl-ges i de forskjellige prosessene vi gjør, som berører de ansattes arbeidshverdag og arbeidsmiljø. Dessuten å være med på utformingen av bedriftens personalpolitikk og i utviklingen av retningslinjer for lønnspolitikk og belønningssystemer, samt være involvert i endringer i organisasjonen. HR bruker en stor del av sin tid til rådgivning til ansatte og ledelse i HR- og lønnsspørsmål. Den nærmeste tiden vil naturlig nok fokus være på gjennomføringen av årets lønnsoppgjør.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste er nok alle de ulike, spennende utfordringene jeg møter. Jeg lærer noe nytt hver dag og får brukt av meg selv på mange forskjellige måter i hverdagen på jobb. Dessuten kommer jeg i kontakt med mange hyggelige mennesker på tvers av organisasjonen, som alle har sine ulike personligheter og preferanser. Jeg er svært glad for ”med hånda på hjertet”  å kunne si at jeg gleder meg til å gå på jobben hver dag.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ja, det er vel mange jeg har sett opp til i løpet av årene eller også ser opp til nå. Vil ikke nevne noen navn spesielt, men jeg ser generelt opp til mennesker som helt naturlig utsonderer autoritet og handlekraft og som alltid gjennomfører de ting de setter seg fore. Og i tillegg gjør dette med en helt naturlig vennlighet og ro og trygghet på egne prestasjoner…

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Bedriftens kunstklubb trekker månedlig to kunstverk. Spenningen er stor hos dem som er med på trekningen og stemningen er alltid hyggelig. Ved årets siste trekning er det opptil ti–tolv kunstverk som skal trekkes samtidig, og da er det selvsagt ekstra mange som møter opp.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Cirka 1,5 år.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Samler bransjen og tar opp mange relevante tema og problemstillinger. Møtebørsen er et godt forum for nye bekjentskaper og nettverksbygging.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Synes HSMAI generelt gjør en god jobb og gir muligheter for innspill til nye aktiviteter og tema. Savner kanskje noe fokus på fagnettverk innenfor bransjen. Hadde vært nyttig å kunne ”sparre” litt med andre innen samme fagfelt i en uhøytidelig setting.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Hyttetur med familie og gode venner. Gnistrende skiføre og strålende sol fra skyfri himmel. Perfekt preparerte slalåmski og puddersnø i bakken… Rødvin foran peisen!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Å bedre kvaliteten på det norske skolevesenet, både undervisningstilbudet, kvaliteten på undervisningen og selve skolebygningene. Altså investere litt av Oljefondet i noe som garantert gir avkastning.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Den som intet våger intet vinner”. Det handler litt om sette seg mål og prøve å nå dem.

– Hvor går neste reise privat/arbeid?

– Regner med at min neste reise i jobbsammenheng går til Stockholm. Privat blir det nok Hellas i sommer.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Liker godt å lese god og spennende krim. Av andre ting er vinterlige aktiviteter som innbefatter kombinasjonen ski og snø (enten det går bortover eller nedover) bra.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Nei takk, tror det holder!