Internasjonal pris til "SuperSpeed-konseptet"

Rederiet Color Line er tildelt internasjonal pris for beste innovative konsept med skipet SuperSpeed 1.
Den betydningsfulle prisen deles ut årlig av verdens største konferanse for fergerederier, Ferry Shipping Conference.
– Dette er svært moro! En bransjepris som dette henger svært høyt, sier linjedirektør Norge – Danmark Odd Grønberg.

SuperSpeed skiller seg ut fra tradisjonelle transportferger verden over med et nytt, moderne og innovativt konsept, heter det i juryens begrunnelse for tildelingen av «The ShipPax Award for Ferry Concept of 2008».

SuperSpeed får prisen i konkurranse med over 350 fergeoperatører verden over, og som frakter over to milliarder passasjerer årlig.

– Color Line blir med dette lagt merke til i en slik stor bransje med så pass mange skip verden rundt. Det er en stor anerkjennelse fra et miljø som virkelig vet hva det dreier seg om, sier Grønberg.

SuperSpeed skårer også på at skipet utgjør et raskt konsept. I begrunnelsen nevnes det spesielt at skipet går i 27 knop. Effektiv og rask lasting/lossing ble også trukket fram.

Den årlige Ferry Shipping Conference samler hvert år den i internasjonale rederinæringen innen fergetrafikk, i år i Frankrike og med deltakelse fra over 400 bransjefolk fra hele verden. Det ligger en grundig jobb fra juryens side bak pristildelingen, og alle nominerte skip er blitt besøkt og sjekket.

Grønberg tok onsdag kveld i mot i prisen som består av diplom og glasskulptur med lys. Skulpturen skal nå plasseres om bord i SuperSpeed 1.

Kilde: Boarding.no