Nordmenn føler seg mest hjemme i Danmark

Danmark er det landet klart flest nordmenn føler seg hjemme i når de er på ferie. Hver femte nordmann sier de føler seg hjemme i vårt naboland i sør. Dette viser tall fra en fersk undersøkelse Opinion har gjort for VisitDenmark, hvor over 1000 personer fra Sør-Norge har deltatt.

21 prosent av de spurte føler seg mest hjemme i Danmark. På annenplass kommer Sverige med 13 prosent. Spania og Storbritannia deler tredjeplassen med åtte prosent, mens seks prosent føler seg mest hjemme i Hellas. Deretter følger USA med fire prosent og Italia og Frankrike med tre prosent.

Kommer tilbake

– Dette er selvfølgelig svært gledelige tall for oss, og en bekreftelse på at mange nordmenn ofte reiser tilbake til Danmark på ferie, sier turistsjef Vidar Mørch i VisitDenmark i Norge.

Mørch mener danskenes hyggelige væremåte overfor nordmenn er en av hovedårsakene til at så mange nordmenn føler seg hjemme i Danmark.

û Men Danmark oppfyller også mange av de kriteriene som er viktige når nordmenn er på ferie. I tillegg til danskenes gjestfrihet er Danmark et barnevennlig og trygt reisemål med mye god mat og drikke, sier Mørch.

Halvparten av sørlendingene

Sørlendingene er de som virkelig har funnet sitt andre hjemland. Hele 47 prosent sier de føler seg mest hjemme i Danmark når de er på ferie. Deretter følger rogalendingene (28 prosent) og folk fra Vestfold (26 prosent).

Av dem som har deltatt i undersøkelsen er det personer i aldersgruppen 30 – 39 år og 40 – 49 år som sier de føler seg mest hjemme i vårt naboland i sør.

– Mange personer i dette aldersspennet har barn. Og kombinasjonen familieaktiviteter og det å kunne slappe av og hygge seg sammen passer nok ekstra godt for denne gruppen, tror turistsjef Vidar Mørch.

Lover godt for 2009

De siste årene har det vært omkring 2,3 – 2,4 millioner norske overnattinger i Danmark. Også 2009 ser ut til å bli et godt år. Tall fra Novasol, den største formidleren av feriehus i Danmark, melder om god pågang. Antall norske bookinger per 1. april er fem prosent høyere, sammenlignet med fjoråret.

Kilde: Boarding.no