Gjør cruisekupp i finanskrisen!

Nå kan du gjøre cruisekupp i finanskrisen. De eksklusive opplevelsescruisene stuper i pris i finanskrisen.
Hurtigruten er blant dem som senker prisene på sine mest eksklusive opplevelser. Nå kan du spare 15.000 på et cruise til Grønland – takket være finanskrisen.

Hurtigruten tar konsekvensen av de økonomiske nedgangstidene og reduserer prisene kraftig på samtlige turer til Grønland i vår- og sommerhalvåret. Selv om grønlandscruise nå blir tilgjengelig for flere, er det fortsatt en meget eksklusiv opplevelse. I løpet av to år er det kun i underkant av 6000 mennesker som har fått oppleve Grønland med Hurigruten, på grunn av begrenset kapasitet.

Les mer om Grønland HER (pdf)

Les mer om Hurtigrutens Grønlandscruise HER (pdf)

– Et opplevelsescruise med Fram til Grønland er eksklusivt i den forstand at du neppe møter naboen i baren på øverste dekk. Det er en opplevelse som du foreløpig vil være ganske alene om, sier Nils Petter Hansen, i markedsavdelingen i Hurtigruten.

Eksklusivt, men uformelt

Prismessig ligger opplevelsescruise langs kysten av Grønland i klassen for eksklusive ferier, men selve cruiset er uhøytidelig og uformelt. Nå er også prisene blitt overkommelige for vanlige folk.

For et opplevelsescruise over åtte dager i området rundt Diskobukten, kan du nå spare hele 15.000 kroner. Ny garantert pris er 20.090 kroner for en uspesifisert lugar. Prisen inkluderer flyreise fra Oslo, transfer til og fra skipet, lugar med full pensjon om bord og spesialantrekk når man skal i land under kjølige værforhold. Noen utflukter er inkludert i prisen, andre kommer i tillegg.

Totalt tilbyr Hurtigruten 41 utflukter og aktiviteter på land. Også om bord i skipet er det aktiviteter og foredrag og fra observasjonsrommet på øverste dekk gjelder det å følge med på alt som foregår på havet og langs land.

Vil ha flere turister

Grønland vil ha flere turister og satser på bærekraftig turisme. Altså turisme som har en minimal påvirkning på miljøet. Fram er spesialbygd for arktiske strøk og har motorer som går på lettdiesel.

Hurtigruten har også satt opp spesielle regler for besøk i land – regler som må overholdes og som skal hindre at turister gjør skade på natur og lokalsamfunn. Passasjerene får for eksempel ikke handle mat i butikker på land.

– Stadig flere har fått øynene opp for Grønland. Den fantastiske og varierte naturen, de enorme mengdene av is og de helt spesielle småsamfunnene som eksisterer langs kysten i det veiløse landet, er ting man ikke finner maken til noe sted i verden, forteller Hansen.

Et av verdens hotteste reisemål

Interessen for Grønland økte etter at reiselivsportalen og det velrenommerte reisebokforlaget Lonely Planet kåret Grønland til verdens femte beste feriested. Lonely Planet er kjent for å være streng i sine bedømmelser. I 2006 kåret Lonely Planet Hurtigruten til verdens beste sjøreise – og det var ett år før spesialskipet Fram ble sjøsatt.

– En seilas med hurtigruten langs Grønlands kyst er som en reise tilbake i tid. Et tokt mellom isfjell og imponerende fjellformasjoner, med innlagte visitter til severdigheter av historisk interesse på land, sier Hansen.

Kilde: Boarding.no