"Clean Sea Award" til Royal Caribbean

Cruiselskapet Royal Caribbean er tildelt prisen «Clean Sea Award».

– Vi er svært stolte av å vinne denne prisen, og for anerkjennelsen vi får for vårt kontinuerlige arbeid med å minimere rederiets økologiske fotavtrykk, sier Roar Meidal, adm. direktør i RCCL.

Prisen er et samarbeid mellom Nor-Shipping og Det Norske Veritas, og en uavhengig jury har vurdert 60 selskaper for å komme frem til vinnerne i de ulike kategoriene.

Juryens begrunnelse for å gi «Clean Sea Award» til RCCL er at rederiet har gjort en særdeles sterk innsats for å begrense utslipp fra skip til vann. I 1992 etablerte RCCL sitt ”Save the Waves”-program. Programmet har bidratt til at både ansatte og gjestene ombord har fått et mer bevisst forhold og eierskap til rederiets innsats for å begrense utslipp og ta vare på miljøet.

– Cruiseindustrien har et særlig ansvar for å ta vare på de marine eco-systemene, og dette er noe vi i RCCL legger til grunn i all vår virksomhet. Rent vann er bra for miljøet, bra for våre gjester og bra for rederiet, sier Roar Meidal.

Og ombord i RCCLs Oasis of the Seas, som er ferdig fra verftet  høsten 2009, vil de teknologiske løsningene holde en langt høyere miljøstandard enn hva retningslinjene krever.

God respons i det norske markedet

Oasis of the Seas starter seilingene i desember 2009, og skipet vil ta cruise som ferieform til et nytt nivå. Skipet blir 40 prosent større enn RCCLs Freedomklasse-skip, og med sine 360 meter blir hun lengre enn fire fotballbaner. Satt på høykant vil skipet rage over tre ganger så høyt som Norges høyeste bygning, Oslo Plaza. Men det er først og fremst fasilitetene og tilbudet ombord som vil sette nye standarder, ikke størrelsen.

– Vi ser frem til å tilby våre gjester en cruiseopplevelse som på mange måter vil redefinere cruiseindustrien. Responsen fra det norske markedet for cruiseferie om bord på Oasis of the Seas har vært meget god. Med de svært gunstige all inclusive prisene vi tilbyr, tror vi stadig flere vil bestille selve drømmecruiset om bord i disse imponerende skipene, sier Meidal.

Oasis of the Seas er et ingeniørmessig kunstverk til sjøs, og strekker seg over 16 dekk, er på 220.000 bruttotonn med 2700 lugarer og med kapasitet på opptil 8400 passasjerer. Oasis of the Seas vil ha hjemmehavn i Port Everglades i Fort Lauderdale, Florida.

Kilde: Boarding.no