Flyr norsk laks til Japan

Hver uke flyr Finnair 100 tonn fersk norsk oppdrettslaks til de tradisjonsrike japanske sushirestaurantene. Dette bidrar til at Finnair Cargo gjør det godt også i de vanskelige økonomiske tidene.

– Flyfrakt er likhet med all annen virksomhet berørt av den globale økonomiske nedgangen. Derfor er det svært gledelig å se at Finnair så langt har klart å holde et høyt nivå på denne delen av virksomheten også i disse tidene, sier salgsdirektør Kenneth Gillberg i Finnair Norge.

Strenge kvalitetskrav

Lasterom fulle av norsk laks gir ikke bare Finnair Cargo gode resultater. Laks har etter hvert fått en solid posisjon i den japanske nasjonalretten, og Finnair sørger for de norske råvarene som endrer oppskriftene i sushiens hjemland.

Det kan bety enda mer å gjøre for Finnair framover: Hvert år spiser nemlig japanerne 1,5 millioner tonn rå fisk.

Raskeste veien østover

– Når vi kjenner kvalitetskravet til fisk som skal brukes fersk i sushi, tar jeg det som et godt skussmål om servicen og effektiviteten på våre frakttjenester at vi får bringe norsk laks til Japan, sier salgsdirektør Kenneth Gillberg i Finnair Norge.

Han tror den viktigste grunnen til at Finnair har fått denne posisjonen, er at flygningene via Helsinki med korte mellomlandinger gir den korteste og raskeste veien mot øst, for både folk og fisk.

Kilde: Boarding.no