Ukens navn: Tonje Fossum

tonje_fossum

Tonje Fossum
Salgs- og markedsdirektør
Avis Norge

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg har en spennende og variert arbeidsdag, og er så heldig at jeg får jobbe på mange områder og med mange oppgaver. Dagene varierer fra å jobbe med salg, markedsføring, produkt og pris, til å jobbe med menneskene i bedriften og også med kunder og samarbeidspartnere.

– Hva er det beste ved jobben din?

– I tillegg til å ha en variert og spennende arbeidsdag, så er det beste alle de gode og dyktige kollegene samt det å få jobbe med et så kjent og godt varemerke.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg er glad i ledelse som fag, og det å utvikle mennesker og team, et av mine store forbilder på dette området er vår tidligere landslagstrener i håndball, Marit Breivik.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Siste fredag i måneden har vi vinlotteri, som vi gjerne kombinerer med nystekte vafler. I tillegg har vi på salgs- og markedsavdelingen en fin tradisjon før jul, der vi lager et fantastisk godt lunsjbord, som vi alle bidrar med å ta med oss innholdet til. Da “lukker” vi oss inne på et av våre møterom og har en hyggelig avrunding før juleferie og nyttår setter inn.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Det husker jeg ikke helt, men det er mange år.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg syns det er veldig spennende nå, med alt det nye som skjer i HSMAI, spesielt med tanke på SIG-grupper og ikke minst med den posisjonen og fokuset som nå er på området service, gjennom Serviceløftet.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg syns tanken nå, med SIG grupper og det å ha interessante og aktuelle temaer på frokostseminar, er spennende aktiviteter, som er viktige å få på plass og konstant utvikle.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg tilbringer jeg sammen med familie og venner. Om vinteren er det gjerne på fjellet med ski på bena, enten “nedover” eller “bortover” og om sommeren ved sjøen eller hjemme på egen terrasse.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– I tillegg til at det er viktig å ta miljø på alvor, så er nok jeg mest opptatt de minste og de eldste i samfunnet vårt. Det å ha gode barnehager og skoler, som legger et godt grunnlag for fremtiden og det å ta vare på dem som har tjent samfunnet i mange år på en verdig måte, syns jeg er viktig. Akkurat i disse dager ville jeg nok også sett viktigheten av turismen i og til Norge, og gjort det jeg kunne for å støtte næringen på samme måte som andre områder har fått støtte for å komme bedre ut av finanskrisen.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Min eventyrlige reise”

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Neste reise er i forbindelse med arbeid og går til Stockholm.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er opptatt av å få trent, i tillegg er jeg glad i skikjøring. Nå om dagen går det meste av tiden med til å være “interiørarkitekt” ettersom vi bygger om et hus.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg gleder meg til å jobbe med HSMAI og serviceløftet fremover!