Ukens navn: Ingeborg Volan

ingeborg_volan

Ingeborg Volan

Rådgiver innen sosiale medier og kommunikasjon

Sermo Consulting

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Den er utrolig variert, men først og fremst består den av å snakke med og til mennesker. Jeg holder foredrag og kurs, utarbeider strategier for kundebedriftene våre og gir dem råd om hvordan de bør orientere seg i det digitale medielandskapet. Det er veldig mange møter, men det er hyggelig. Ellers er det en del klassisk PR-arbeid, med pressemeldinger og kontakt med redaksjoner, det er også moro.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Absolutt alle de fantastiske menneskene jeg kommer i kontakt med. Både mine strålende kolleger i Sermo Consulting og de fine folka vi treffer gjennom sosiale medier.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har vært heldig og hatt mange gode forbilder. Min mor, særlig, som alltid har vært i lederstillinger og vist at det er fullt mulig å være knakende dyktig i jobben sin og bare privatperson hjemme. Ellers har jeg hatt gode sjefer som har gitt meg tillit tidlig – særlig tidligere sjefredaktør Tone Jensen, politisk redaktør Kari Karstensen og kulturleder Reidun Kjelling Nybø i Avisa Nordland samt sjefredaktør Jan Roaldset i Sandefjords Blad. De har latt meg få spillerom og utvikle meg, og jeg håper jeg har lært noe av dem.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Min kollega Rikke er super på å ta med hjemmebakst i tide og utide. I tillegg går vi ut til lunsj på fredager og tester hamburgeren på forskjellige spisesteder – så legger vi ut anmeldelsen på Twitter, til sammenlikning med andre tvitrere som også driver med twitterburgertesting. Én gang i måneden er det «tweetup» i Oslo, der møter vi andre folk som er opptatt av sosiale medier.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden jeg ikke tilhører bransjen, er jeg ikke medlem – men hvis jeg hadde fortsatt i mitt tidligere liv som museumsguide, hadde det helt sikkert vært relevant!

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg tror Norge trenger en aktør som fokuserer på service og kvalitet i reiselivsnæringen. Som utenforstående ser jeg på HSMAI som en pådriver i dette arbeidet.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– På meg virker det som om HSMAI er godt i gang med det jeg er opptatt av – å kommunisere med og lære av kunder, brukere og samarbeidspartnere i de foraene kundene selv velger. Det skal bli spennende å følge med framover.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En helg ganske uten planer og med pent vær. Sene, langsomme frokoster med samboeren, god kaffe på kafeen der vi bor, lage god mat og innta god drikke sammen med gode venner. Eller kanskje en langhelg til en storby i Europa?

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Miljø, energieffektiv teknologi, grønn transportutbygging og enda større kulturbudsjetter.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Pippi Langstrømpe og Hermione Granger på nye eventyr»

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– På jobb går den til Color Line i Kristiansand i morgen (fredag) – privat blir det en uke i Berlin i juli sammen med samboeren.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– I et anfall av idioti lovet jeg å løpe halvmaraton i september, så jeg tilbringer en del tid med joggesko på beina. Jeg har vært veldig aktiv blogger i perioder, og satser på å komme i gang med det igjen snart, når jeg gjenvinner litt energi etter jobbskiftet mitt i mai.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Ja, se framover og lyst på livet! Jeg vet at mange HSMAI-medlemmer akkurat nå møter tøffe tider. Samtidig er jeg overbevist om at nettopp dét kommer til å hente fram uante kreative ressurser i bransjen de nærmeste par årene. Jeg er veldig spent på hva som kommer til å skje.