Ukens navn: Nina Aanensen

Nina Aanensen, markedsjef, VIA Travel Norge

Nina Aanensen

Markedssjef

VIA Travel Norge

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Ingen dag er lik, men jeg sitter en del ved PC-en. Skriver saker til nyhetsbrevet VIA Nytt, lager pressemeldinger, og legger inn nyheter og informasjon på intranett og Internett. Ellers jobber jeg med markedsundersøkelser for hele konsernet. Det er alltid noen prosjekter jeg er involvert i, og da blir det litt møtevirksomhet, både internt og med leverandører av for eksempel reklamebyråtjenester, profil- og trykksaker, PR-, medie- og analysetjenester. Og så får jeg også mange henvendelser på telefonen fra selgere.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg føler meg utrolig heldig, som får jobbe med det jeg har utdannelse og erfaring i, i verdens mest spennende bransje og i Norges beste reisebyrå! At det skjer så mye hele tiden, og den store variasjonen i arbeidsoppgaver, setter jeg veldig stor pris på. Stadige endringer av rammebetingelser gjør at det heller aldri blir kjedelig, og så har jeg utrolig mange hyggelige og flinke kolleger.

– Har du noen du har sett opp til?

– Historisk har tidlige sjefer i henholdsvis NSB Reisebyrå og VIA Flyspesialisten, Elin Bolann og Martin Jørgensen, inspirert meg med sine lederstiler, oppbakking og resultater.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi er 300 stykker i vårt lokale i Oslo, og for alle har vi kvartalsmessige pølsefester og en årsfest, i tillegg til markering av jubilanter, med kake. Avdelingsmessig gjøres det mye hyggelig sosialt.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden 1998.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg synes det arrangeres mange matnyttige møter og samlinger. HSMAI Weekly har ofte interessante saker, og konkurransen Årets reiselivsmarkedsfører er en fin tradisjon. Det er i det hele tatt veldig gøy å ha mulighet til å vinne priser! HSMAI har dessuten mange engasjerte medarbeidere, og et rivjern av en leder.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Tror det er viktigere å prøve å få flere deltakere på de flotte arrangementene som allerede eksisterer, enn å hele tiden starte noe nytt. Eventuelt heller bytte ut noen aktiviteter med dårlig oppslutning. Jeg syns også HSMAI bør fortsette og forsterke arbeidet med bransje- og interesseorganisasjoner og politikere, for å øke forståelsen for reisebransjens utfordringer, muligheter og behov.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Være hjemme med mann og barn, spise pizza og se på TV gjør jeg aller helst på fredagskvelden. Trening på SATS og ærender med min datter lørdag formiddag, etterfulgt av jenteklubb eller restaurantbesøk om kvelden, er ideelt. Søndag foretrekker jeg å slappe av med aviser, TV, filmer, god mat og en spasertur i nærområdet, for eksempel til Frognerparken eller Aker Brygge, hvis været er fint.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Heldagsskole, lyntog og statusløft til reiselivsnæringen.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Kvinnen som ikke ville ha barn, men som ble en skikkelig hønemor»?

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– I jobbsammenheng bærer det til Ulsteinvik. Vi skal holde franchisemøte for VIA Travel Norge der i oktober. Privat blir det Spania. Sammen med min femårige datter skal jeg besøke mine pensjonerte foreldre i deres ferieleilighet i Marbella noen dager i november.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg trener aerobic på SATS noen dager i uken. Ellers er jeg glad i sang og musikk, og er med i to forskjellige jenteklubber, som månedlig møtes hos hverandre, til god mat og hyggelig samvær, pluss at vi reiser litt sammen. Men jobb og familie tar opp mye av tiden min.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Vil takke for en flott servicekonferanse og prisfest. Utrolig gøy og motiverende at VIA Travel vant så mange priser!