Choice overtar fredrikstadhotell

Radisson Blu Hotel Fredrikstad blir Quality Hotel Fredrikstad. Fra 1. oktober overtar Choice Hotels Scandinavia driften av hotellet, som ligger vegg i vegg med byens kulturhus. Med nye Quality Hotel Fredrikstad blir Choice den største hotellkjeden i Østfold.

– Vi gleder oss over å ha kommet til hjertet av Fredrikstad og å kunne overta et flott hotell. Samtidig ser vi at det har vært og kommer til å være utfordringer den nærmeste tiden. For oss er dette et langsiktig prosjekt, og vi har stor tro på mulighetene som ligger både i Fredrikstad som destinasjon og dette hotellet. Først må vi ta fatt på de mindre grep vi ser er nødvendig,  sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia i en pressemelding.

Hotellet åpnet i februar 2007, og er bygget i moderne stil inspirert av nordisk arkitektur og design. Det har totalt 172 rom og en konferansekapasitet til opp til 450 personer, samt ballrom og bankettsal til 220 gjester. Hotellet har direkte adkomst til Fredrikstads kulturhus, «Blå Grotte», som ligger vegg i vegg. I sommersesongen åpner Sky Baren terrassen, som har en av byens beste utsikter. Bygget eies av de fredrikstadbaserte investorene Høili og Ryen, gjennom Lykkeberg Holding. Choice overtar driften 1. oktober 2009, og har tegnet en leieavtale på 20 år.

Størst i Østfold

Med Quality Hotel Fredrikstad og Quality Hotel & Resort i Sarpsborg, blir Choice den største hotellkjeden i Østfold, med tilsammen 150 millioner kroner i omsetning og omkring 150 arbeidsplasser.
 
– Fredrikstad er en viktig by, og vi har lenge ønsket å styrke vår portefølje i Østfold. Nå ønsker vi å bygge videre på det som er her og få et riktig flaggskip for Quality, med de gode konferansefasilitetene som brandet er kjent for. Dette har vært en rask prosess. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med både hotellet og personalet, slik at vi kan jobbe sammen mot å gjøre dette til Østfolds stolthet, sier Eivind Tangvik, branddirektør for Quality i Choice Hotels Scandinavia.

Choice avventer endelig offisiell godkjennelse fra Konkurransetilsynet, men overtar driften allerede fra 1. oktober.