Ryanairs første fly på Rygge

Passasjerer boarder Ryanairs første avgang fra Rygge

Ryanair feiret onsdag at det første flyet landet på Moss lufthavn Rygge. Begivenheten ble markert med flamencodansere, billettdryss av enkeltbilletter fra Ryanair, rød løper og overraskelser til publikum og reisende. Ryanair vil i løpet av de neste 12 månedene frakte 700.000 passasjerer til og fra flyplassen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Den første ruten til Madrid åpnet onsdag, og et fullastet fly med reisende landet ved 18.30 tiden. Kl. 19.10 var flyet fylt opp igjen, for å reise tilbake til Madrid med de første passasjerene fra Rygge til Madrid. Dette er den første av totalt åtte ruter, og i dag, torsdag 1. oktober, åpner også ruten til London, mens Bremen og Brüssel følger på fredag.

Fakta om Ryanairs satsing på Moss lufthavn Rygge:

  • Åpner åtte ruter
  • 43 tur- og returfly i uken
  • 189 seter i hvert fly
  • 700.000 passasjerer første året
  • Generer 700 arbeidsplasser
  • Generer besparelser på over 540 millioner kroner per år til passasjerene
Onsdag 30. september var det billettdryss fra Ryanair på Mioss lufthavn Rygge.
Onsdag 30. september var det billettdryss fra Ryanair på Mioss lufthavn Rygge.

– Rygge er en viktig del av Ryanairs Norgesstrategi, og satsingen kommer til å innebære at vi de neste tolv månedene vil fordoble vårt passasjerantall i Norge, sammenlignet med 2008, sier Ryanairs markedssjef i Norden, Erik Elmsäter.

– Billettsalget har sprengt alles forventninger, og dette er et tegn på at nordmenn har gått lei av de høye prisene som til nå har dominert norsk luftfart.

– Vi er svært stolte over at vi nå har Ryanair på plass hos oss, forventingene er store. Vi har nå de to lavprisselskapene i Europa som er i vekst. Vi anser dem som de beste selskapene til å kjøre opp rutene på en ny flyplass, slik at vi øker opptaksområdet vårt, bemerker Moss lufthavn Rygges markedssjef Silje N. Thoresen.

– Ryanairs etablering betyr at publikum i Norge og deler av Sverige tilbys spennende destinasjoner til en billig penge. Vi skal nå gjøre vårt beste for at det å reise fra Moss lufthavn Rygge blir en god opplevelse.