Ukens navn: Morten Moe

Morten Moe, markedssjef på Anker Brygge i Svolvær

Morten Moe (47)

Markedssjef

Anker Brygge, Svolvær

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Som markedssjef på Anker Brygge har jeg en mangfoldig hverdag. Mye jobbing på kontoret, men også en del reising på jakt etter nye kunder. Med 30 års fartstid som journalist før jeg startet her på Anker, sørger jeg også for å markedsføre de artistene som spiller her hver helg hele året. Jeg lager alt reklamemateriell selv, og lager markedsplaner for annonsering i avis og på nett. Har også mye kundekontakt når jeg er inne på kontoret.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At jeg har et strålende, komplett tilbud å selge. Vi har overnatting, et fabelaktig kjøkken og en populær og travel bryggebar. Det, sammen med varierte arbeidsoppgaver, gjør at arbeidsdagene flyr avgårde.

– Har du noen du har sett opp til?

– Njaaa… Egentlig ikke. Ser opp til vellykkede mennesker som ikke tar av i medvind, men klarer å beholde føttene på bakken.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har vel mange rutiner som er hyggelig nok, men av ting man husker, er vel nyttårsfesten hvert år noe som sitter spikret på netthinna! I denne bransjen vet man hvordan man skal lage en skikkelig fest…

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Så vidt jeg vet, har Anker Brygge vært medlem siden anlegget startet opp på Lamhomen i 1996.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Nå har jeg ikke noen dyptgående kjennskap til HSMAI, men det jeg selv har størst utbytte av er Møtebørsen. Og selvsagt nyhetsbrevene da.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Sånn umiddelbart synes jeg vel at HSMAI har funnet sin nisje. Kanskje greit å ikke gape over for mye heller. Men positivt at man nå kobler seg opp mot Reiselivsmessa på Lillestrøm!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det varierer etter årstid. Det kan være en helg med mye uteliv og festing. Eller en helg med utendørs aktiviteter i stedet. Vinterstid kan det være med kjæresten i armkroken foran tv-skjermen og et glass rødvin på bordet.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Nå er jeg et utpreget Høyre-menneske, så min agenda ville nok sett annerledes ut enn Jens’. Hadde vært villig til å bruke langt flere milliarder på forskning, utdanning og framtida vår enn det våre politikere gjør. Hadde nok også forsøkt å skjære til benet i offentlig administrasjon, fjernet fylkeskommunene og flyttet mer midler over på private foretak fra det offentlige.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Ting jeg skulle gjort annerledes”. Har foretatt en del merkelige veivalg opp gjennom årene, og at jeg nå er der jeg er, kommer nok av at ting har gått bra på tross av alle valgene, og ikke på grunn av!

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Som anglofil nordmann liker jeg meg veldig godt i England. Har veldig lyst til å besøke broren min, som er bosatt i Kent, men vet ikke helt hvordan jeg skal få tid til det. I jobbsammenheng har jeg ikke noen konkrete reiser, men må nok en tur til Østlandet om ikke så altfor lenge.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Et takknemlig spørsmål, jeg har mange! Sommerstid kjører jeg en BMW motorsykkel så fort det klarner opp. Jeg er fremdeles litt barnslig av meg, og synes fremdeles at modellflyging er noe av det morsomste som finnes. Er også en skikkelig nerd når det kommer til lyd- og bildeopplevelser. Jeg har to hjemmekinoer hjemme med projektor og storskjerm, og full surround både i ”finstua” og kjellerstua! Dette kombinerer jeg med datainteressen, og kjører alt over PCer i alle etasjer i huset. Er også litt sær på lesestoffet, leser stort sett bare engelsk science fiction.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Vil bare takke alle jeg har møtt innenfor bransjen for den flotte mottagelsen jeg har fått i alle sammenhenger. Det er en tøff bransje, der alle konkurrerer med hverandre, men samtidig også en bransje med mye smil og pågangsmot hos folk. Fortsett med det, det er ikke for ingen ting at reiselivet i Norge gjør det så bra, også internasjonalt, til tross for hard konkurranse.