Ecotourism-pris til Choice

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia

Mandag kåret SKÅL International turistbransjens miljøvinnere i sin årlige Ecotourism Award. Under SKÅLs 70. verdenssamling i Budapest, ble Choice Hotels Scandinavia utropt til årets grønneste urbane hotellselskap. Choice vant for sitt helhetlige arbeid med miljø og CSR gjennom programmet WeCare og for sitt ambisiøse miljøsertifiseringsprosjekt Operation Penguin.

– Vi er kjempestolte av å vinne en internasjonal anerkjennelse for WeCare og for våre klimatiltak. Det er en spesielt viktig oppmuntring foran innspurten av Operation Penguin, vårt viktigste miljøprosjekt noen sinne. Ved utgangen av året skal alle våre 169 hoteller være miljøsertifisert etter ISO 14001. Med implementering av et omfattende miljøstyringssystem, kan vi fortsette å jobbe videre med stadig mer ambisiøse mål, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia i en pressemelding.
 
Choice vant årets Ecotourism Award i klassen Urban Accomodation, i konkurranse med hotellselskap fra Thailand, Canada, Singapore, Hellas, India og Østerrike.  En fagjury har vurdert selskapene poeng etter gjennomførte miljøtiltak og -resultater, lokalt engasjement, kulturtiltak, bidrag til informasjonsspredning, lønnsomhet og innovasjon. Juryen falt for Choice sin målrettede satsning på miljø, helse og sosialt engasjement gjennom Operation Penguin og WeCare.

Ambisiøs miljøstyring og WeCare

Choice startet sin miljøsatsning i 2003 med et omfattende ENØK-program. I 2007 hadde hotellene kuttet over 20 prosent av sitt årlige energiforbruk. Hotellkjeden har investert i utskifting av samtlige oljefyrer og opprinnelsesmerket, fornybar strøm. I 2008 innførte Choice økologisk frokost på alle hoteller, og året før gikk Choice foran som verdens første 100 prosent røykfrie hotellkjede. Choice har inngått langsiktig samarbeid med både Regnskogfondet og Unicef for henholdsvis bevaring av regnskog og forbedring av vann- og sanitærforhold i utviklingsland. Alt inngår i WeCare, Choices eget program for samfunnsansvar og miljø.
 
Operation Penguin er det mest omfattende miljøprosjektet i Choice. Innen utgangen av 2009 skal samtlige av kjedens 169 hoteller miljøsertifiseres i samarbeid med Det norske Veritas. Miljøstyringssystemet legger vekt på helhetlig miljøarbeid og kontinuerlig forbedring. Alle 9200 ansatte har vært involvert i prosjektet gjennom kurs og arbeidsgrupper på hvert enkelt hotell.

Første norske Ecotourism-vinner

– I år er det for første gang to norske deltakere i konkurransen og det er en glede for meg å gratulere Choice Hotels Scandinavia og deres ansatte som vinnere i kategorien byhoteller for 2009. Det er betryggende å se at det ikke er noe konflikt, men fullt mulig å ta vare på miljøet samtidig som man har en aggressiv og lønnsom ekspansjon. At dette belønnes av kundene, sier Per J. Stendebakken, leder for IATTP – Skål International i Norge.
 
Stendebakken tok i mot prisen på vegne av Choice under seremonien i Budapest under mandagens seremoni i Palace of Arts i Budapest. Prisen ble overrakt av Verdenspresidenten for Skål, Ms Hulyas Aslantas. Tilstede var blant annet den ungarske innenriks- og turistministeren og 1000 andre inviterte fra 68 ulike land.
 
IATTP – Skål International er verdens største organisasjon for ledere innen transport og turisme. Den ble startet i Paris i 1934 og har ca. 20.000 medlemmer fordelt på nesten 500 lokalforeninger i 90 land. I Norge har Skål International syv lokalforeninger. Foreningens formål er å jobbe for faglig utvikling, miljøvennlig og bærekraftig turisme og et sterkt nettverk innen denne industrien.  Les mer om SKÅL og Ecotourism Award på: www.skal.org
Foto: Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia.