Ukens navn: Günther Motzke

Günther Motzke

Günther Motzke

– Hva består din arbeidshverdag av?

– For en glad og aktiv senior, konsentrerer arbeidsdagen seg om å følge med i tiden: å holde seg à jour gjennom lesing (min PC har her en særstilling) samt det å avsette tid til fysisk trening.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg må ikke være noe sted på noe gitt tidspunkt.

– Har du noen du har sett opp til?

– Barack Obama og Angela Merkel er to aktuelle navn her og nå. På humanistisk grunnlag velger jeg Helge Ingstad, med hensyn til å utfordre naturen er det vel navn som Hermann Buhl og Peter Habeler, og i musikkens verden ser jeg for tiden opp til ekteparet Anna Netrebko og Erwin Schrott, og sluttligen, med utgangspunkt i hotellyrket, nevner jeg med glede O. F. Borchgrevinck samt hotelleierne Kaare Tønneberg og Egil A. Braathen.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Min kone og jeg ”møtes” daglig til lunsj på kjøkkenet.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Oi. Jeg mener det er siden 1969.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Den er som organisasjon salgs- og markedsorientert, og det er salg vi tross alt lever av. HSMAI kom som en frisk pust inn i den norske hotellverdenen, og ble dermed et verdifull tilskudd til den vel etablerte bransjeorganisasjonen som tenderte mye mot diskusjoner, satt på spissen: lønninger, alkohol og skjenketider.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg tror det er viktig for foreningen å være med i tiden – som tar opp emner og temaer som berører omverden og samfunnet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En fottur ut i naturen og ved dårlig vær en god fotballkamp på sofaen.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg ville sette fokus på forskning og innovasjon. Motivasjon og kommunikasjon er her viktige bæreelementer for å få dette til: vi er tross alt et land fullt av fiskere og jegere, og da er det en utfordring å dreie samfunnsutviklingen i forannevnte retning. Å olje samfunnet for å holde motorene i gang, har kort levetid. De fleste samfunn har etter velstand blitt late, og før eller siden forsov disse samfunn også fremtiden. Dernest å bli en politisk del av Europa.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Jeg holder faktisk på å skrive en familiekrønike. Det kan jo hende at før eller siden vil ett av mine fire barnebarn spørre om hvor kommer egentlig navnet Motzke fra, og da skal det finnes svar på spørsmålet. Tja, så var det tittelen. Jeg liker musikk. Kanskje «Mozart & Motzke» (det finnes evidens for at begge navn kommer fra området rundt Augsburg i Bayern).

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Primo februar går skituren til Bad Hofgastein i Østerrike (i de siste to år gikk turen til Tuxertal i Tyrol).

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er veldig glad i musikk, og på min iPod finnes det klassisk musikk, opera og jazz samt noen gode gamle Wiener-viser.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jo, jeg ønsker HSMAI alt vel på veien videre.