Ny skipper i Hurtigruten

MS "Midnatsol" til kai i Vardø. Fotograf: Trym Ivar Betrgsmo/Hurtigruten ASA

I ettermiddag kastes sannsynligvis Per Arne Watle som styreleder i Hurtigruten til fordel for storinvestor Trygve Hegnar.

Formelt mønstrer nåværende styreleder, Per Arne Watle av i ettermiddag, når bedriftsforsamlingen samles til ordinært møte i Narvik. Trygve Hegnar ventes fra samme tidspunkt å ta over roret i Hurtigruten. Tidligere har Hegnar harselert med både selskapets ledelse, kurs og aksjonærer.

Likevel er det klart at en enstemmig valgkomité har innstilt finans- og avismannen Trygve Hegnar som ny styreleder i Hurtigruten. Watle, erkjenner overfor Dagens Næringsliv at hans tid som styreleder er over.

– Dette handler om sak, ikke person. Mitt mål har aldri vært å sitte lengst, og jeg er stolt av den jobben jeg har gjort. Jeg gleder meg til å fortelle bedriftsforsamlingen om det positive resultatet vi har hatt i tredje kvartal. At Hegnar velger å kjøpe seg så stort opp, sier jo også mye om den posisjonen Hurtigruten nå er i. Jeg forlater selskapet med en god følelse, forteller den tidligere Widerøe-sjefen til næringslivsavisen.

Kilde: Standbynews.no

Foto: MS «Midnatsol» til kai i Vardø. Fotograf: Trym Ivar Betrgsmo/Hurtigruten ASA