Ukens navn: Gard Røkke

Gard Røkke

Gard Røkke

Salgs- og markedssjef

Event Travel AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Ingen dager er like, men målsettingen med alt jeg gjør er at det skal bidra til salg på kort eller lang sikt. Event Travels hovedfokus er sport og opplevelser for firmaer og privatpersoner. Jeg jobber mye i nettverk, blant annet gjennom våre samarbeidspartnere innen idretten. Vi er sponsor for blant annet Norges håndballforbund, Norges Friidrettsforbund, Norges Fotballforbund, FC LYN, Stabæk og Strømsgodset. I tillegg jobber jeg som sponsoragent for enkelte idrettsutøvere, og nylig for en ny festival neste sommer. En vanlig arbeidsdag blir en fin kombinasjon av kontortid, kundemøter og møter med ulike samarbeidspartnere.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At det er stor grad av frihet under ansvar i jobben, at det er kort vei fra ord til handling, at vi har et uformelt og godt sosialt miljø med gode kollegaer, og at jeg treffer mange interessante og positive mennesker. Faglig er det viktig at jeg kan påta meg stadig nye utfordringer, som samtidig bidrar til at selskapets fremtid ser lys ut.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ja, absolutt. Det er mange gjennom hele mitt liv. I barndommen var det alt fra mor og far, til Neil Armstrong og de andre astronautene som landet på månen, verdens beste fotballspillere, Kevin Keegan, Pele og Johan Cruyff, naboen på hytta, som var tømmerhugger, og min “tante”, som var sentralborddame på Årnes. Gjennom mitt arbeid med idrett gjennom de siste 20 årene, har jeg fått mulighet til å treffe mange norske idrettshelter. Nå er det ikke idrettsprestasjonen i seg selv som imponerer meg mest, men dem som i tillegg til å ha oppnådd suksess, greier å forbli jordnære og folkelige, også etter at medias søkelys har zoomet dem inn. Et bra eksempel er Vegard Ulvang. De samme egenskapene har Pål Anders Ullevålseter og Håvard Bøkko, som jeg jobber med i dag. De siste månedene er jeg ellers kjempeimponert over FC LYNs avtroppende sjef, Erik Langerud, som har greid å stå oppreist i en ustoppelig strøm av utfordringer i sitt arbeid i klubben.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Det viktigste er det daglige, gode sosiale miljøet. Vi har nylig begynt med nystekte vafler hver fredag. Dessuten har vi regelmessig “fredagspils”. Sist helg hadde vi julebord i London. Veldig sosialt og samlende med firmatur. Kan anbefales andre bedrifter!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Ett års tid.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg er nylig blitt kjent med foreningen, og har foreløpig bare vært med på et par arrangementer. Begge har vært bra. Senest denne uken, hvor jeg var med på seminar der SIG (Special Interst Groups) ble introdusert. Dette er tiltak som kan komme hele reiselivsbransjen i Norge til gode, og som ser spennende ut.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Ja, det må være seminarer og faglig interessant påfyll, som kan være til gode for bransjen som sådan eller enkelte segmenter innen bransjen. Videre ivareta årlige, faglige og sosiale samlinger.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En sommerweekend på hytta på Eidsvoll, med familien i strålende sol, god badetemperatur i sjøen, en iskald øl og god grillmat.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Gi folket økt handlefrihet, valgmuligheter og mer lokal selvråderett. Mindre overformynderi og regelverk. Jeg ville justert skattereglene for firmareiser og events. Ellers videreføre hovedlinjene vi har i dag. Norge er et godt land å leve i.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– “Hver dag var viktig”.

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Skal til Kina, på håndball-VM i Nanjing i desember.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Aktiviteter med familien, slalom, langrenn, reiser, sosial omgang med venner. I sommer har jeg også gjenopptatt litt orientering.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Hyggelig å bli plukket ut som ukens navn!