Flytoget med omsetningsrekord

Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.

Aldri før har så mange foretrukket Flytoget som transportmiddel til og fra Oslo Lufthavn, rapporterer selskapet i en pressemelding. Billettomsetningen i oktober var på hele 78 millioner, som er ny månedsrekord, og den positive trenden fortsatte i november. Nå økes kapasiteten for å møte julerushet.

Etter finanskrise og måneder med nedgang, registrerer Flytoget nå en vekst i trafikken mellom Drammen og Oslo Lufthavn. De siste fire ukene har selskapet opplevd en økning på 9,1 prosent i omsetningen, sammenlignet med i fjor, mot en nedgang hittil i år på 0,7 prosent.

Takket være den vellykkede utvidelsen til Drammen, satte Flytoget omsetningsrekord i september, på hele 75,2 millioner kroner. Men allerede i oktober ble denne rekorden erstattet med enda bedre resultater og en omsetning på 78 millioner. Omsetningen per uke i november tegner til å bli vel så høy som rekordmåneden oktober, men Flytoget forventer ingen ny rekord, siden november har én dag mindre enn oktober.

Linda Bernander Silseth, adm. dir. i Flytoget.
Linda Bernander Silseth, adm. dir. i Flytoget.

– Det er med stor glede vi ser på den positive utviklingen av trafikken i høst. Nå er vi spente på pågangen de neste ukene og juletrafikken. Vi har rustet opp og forberedt oss godt på å frakte mange passasjerer i julestria, sier administrerende direktør Linda Bernander Silseth.

Utvider kapasiteten

For å ta unna trafikken, har Flytoget investert 572 millioner kroner i nye togvogner. Antallet seter økes med opptil 160 på hver avgang, noe som betyr slutt på ståplasser og trengsel på populære avganger.

I desember øker Flytoget bemanningen, og kjører alle togsett kontinuerlig, for å frakte folk hjem til jul. Det blir satt ekstra fokus på å håndtere bagasjen til opptil 25.000 passasjerer på en god førjulsdag.

Foto: Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.