Miljømerke til Rica Helsfyr

Svanen til Rica Helsfyr

Oslo-ordfører Fabian Stang delte onsdag formiddag ut Svanelisensen til Rica Helsfyr Hotel i forbindelse med julekonferanse for ”Oslo grønn hovedstad”. Hotellet er Rica Hotels’ 20. hotell med Svanen.

En meget fornøyd direktør ved Rica Helsfyr Hotel, Nils Kallåk, mottok lisensen på vegne av hotellet under en seremoni i Oslo rådhus. Ordfører Stang delte ut lisensen som beviser at Oslo og Rica Hotels har nok et svanemerket hotell. Rica Helsfyr Hotel har, ved å oppfylle verdens strengeste miljøkrav for hoteller, vist at de setter miljøtiltak i fokus, og at de på sin måte bidrar til at Oslo blir en grønn hovedstad. Svanen stiller krav til samtlige deler av hotelldriften, og Rica Helsfyr Hotel har tatt et helhetsgrep på miljøarbeidet for å tilfredsstille Svanens strenge krav. Blant annet bidrar hotellet nå med mindre avfall og bruker mindre energi enn tidligere. I tillegg stiller Svanen krav til at også underleverandører er miljømerket, noe som bidrar til at hotellets miljøgrep får positive ringvirkninger langt utover egen drift, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

I november 2009 var det 20 år siden det Nordisk Råd innførte en felles offisiell nordisk miljømerking, Svanen. Rica Helsfyr Hotel kan samtidig notere seg å være Rica Hotels’ 20. hotell med Svanen, etter at hotellkjeden startet med miljømerking av sine hoteller i 2008.

– Vi strekker oss mot de strengeste og mest omfattende kravene i bransjen, og har derfor valgt å merke hotellene våre med Svanen, sier miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby.

Med sine i alt 20 svanehoteller, hvorav 14 i Norge, er Rica Hotels nå den hotellkjeden i Norge med flest svanemerkede hoteller. En rekke nye hoteller jobber med å imøtekomme kravene, slik at miljøbevisste gjester vil få enda flere Rica-hoteller å velge mellom i den nærmeste fremtid.

Foto: Oslo-ordfører Fabian Stang delte ut flere nye Svanelisenser i forbindelse med julekonferansen «Oslo grønn hovedstad» onsdag 15. desember. En fornøyd direktør ved Rica Helsfyr Hotel, Nils Kallåk, (nr to f.h.) med det synlige beviset på at hotellet oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller.