Hedres for redningsdåd

MS "Bohus", Color Line (foto fra Color Line)

Kaptein Yngve Dahler og hans besetning på MS «Bohus», Color Line, hedres med Redningsdåd fra Norges Livredningsselskap for godt sjømannskap, snarrådighet og helhetlig innsats.

Tildelingen vil finne sted mandag 21. desember 2009 kl 12:30 i terminalen ved Color Line  Tollbugata 5 3210 Sandefjord, skriver Norges Livredningsselskap i en pressemelding.

Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, generalsekretær Norges Livredningsselskap, representanter fra administrasjon i Color Line og andre gjester vil overvære overrekkelsen.

Fra hendelsen:

Under overfarten ved Færder fyr får mannskapet melding om MOB. (mann over bord)

Kaptein og mannskap handler resolutt, i løpet av 2. minutter er mannskap på plass i nødbåten, ferdige utstyrt og klare til å bli heist ned. Da er det allerede kastet 2 redningsbøyer m/lys i vannet og manøvrering iverksatt for å snu skipet.

Mannskapet ser lys fra redningsbøyer som er kastet i vannet og søker med skipets lyskastere etter den forulykkede som oppdages i sjøen og plukkes opp av skipets nødbåt kl. 00:20, 19 minutter etter at MOB melding ble ropt gjennom skipets intern kommunikasjon.

Den forulykkede er sterkt nedkjølt, i sjokk tilstand og preget av alvoret i situasjonen etter ett fall på 13 meter og 19 minutter i vannet med 7 grader.

Skipets medisinske ansvarlig utfører sine oppgaver fra og med den forulykkede blir reddet om bord og frem til hun blir hentet av Ambulanspersonell ved kai anløp i Sandefjord kl. 01:25.

Jenta blir transportert til Sykehuset i Vestfold der det blir konstatert at den forulykkede er utenfor livsfare.

Reddet liv

– Hun hadde egentlig alle odds mot seg. Men når det gikk så bra, er jeg først og fremst stolt over mannskapet mitt. Det er takket være lynrask reaksjon og godt sjømannsarbeid at jenta ble reddet, sier kaptein Dahler.

– En bragd å finne jenta igjen på så kort tid og i mørket, dette er en konsekvens av nitide øvelser og meget godt sjømannskap, sier representant Louis Belaska og Hovedstyret i Norges Livredningsselskap, som har besluttet å tildele Kaptein Yngve Dahler og hans mannskap Diplom ”FOR FREMRAGENDE REDNINGSDÅD”.

Norges Livredningsselskap har arbeidet i mer enn 100 år med å forebygge drukningsulykker og lære folket livredning i vann og til lands.

Foto: MS «Bohus», Color Line (foto fra Color Line)