First Hotel Flesland underveis

First Hotel Flesland i Bergen. Illustrasjon: Halvorsen & Reine Siv.Ark AS

First Hotels skal bygge et nytt moderne konferansehotell på Bergen Lufthavn, Flesland. Hotellet skal stå klart i løpet av 2012.

– Byggingen av First Hotel Flesland i Bergen markerer det første skrittet på vei inn i en ny og spennende vekstperiode for First Hotels. Med gangavstand til terminalbygningen på Flesland, vil First Hotel Flesland bli ett av de mest moderne og effektive møteplassene i Norge, sier ansvarlig for business development Simen Haare i First Hotels i en pressemelding.

Klar til åpningen av ”nye” Flesland

Planlagt byggestart er berammet til årsskiftet 2011. First Hotel Flesland vil få store og moderne konferansefasiliteter med kapasitet for opptil 700 personer, og 248 rom, fordelt på rundt 12.000 kvadratmeter. Hotellet vil i tillegg ha egen restaurant og fitnessavdeling, samt parkeringsanlegg. Hotellet skal etter planen stå klart i løpet av 2012, i god tid før den nye flyplassterminalen ved Flesland åpnes i 2013.

– Både næringslivet og reiselivet i Bergen og på Vestlandet ellers er i vekst, og vi tror den positive utviklingen vil få ytterligere vitamininnsprøytninger når det nye terminalbygget er på plass i 2013. Behovet for både møtesteder, konferanselokaler og overnattingsmuligheter i umiddelbar nærhet til flyplassen vil øke når lufttrafikken til og fra Bergen vokser, sier Simen Haare.

”Naturlig” arkitektur

First Hotels har brukt det elegante og populære First Hotel G som referansehotell for First Hotel Flesland. Hotellet på Flesland får en spennende arkitektur inspirert av naturen rundt hotellet. Store luftige glassflater, innslag av tre og stein vil prege hotellet og området rundt. Arkitekter er Halvorsen & Reine AS.

BGO Bygg AS er eiere av nybygget på Flesland og eiers representant, Stephane Bergfald Trotta, er meget fornøyd med at First Hotels skal drive hotellet, og ser frem til et godt samarbeid. Betonmast Bygg vil være totalentreprenør på prosjektet. First Hotels er fra før av representert i Bergen sentrum gjennom det klassiske First Hotel Marin på Bryggen.

Illustrasjon: First Hotel Flesland i Bergen. Ill: Halvorsen & Reine Siv.Ark AS.