Norges første bokhotell

Resort Lyngørporten (foto fra lyngorporten.com)

I nært samarbeid med Bokbyen ved Skagerrak i Tvedestrand, blir Resort Lyngørporten på Gjeving landets første bokhotell.

– Vi skal samarbeide om å prege hotellet med bøker og bokhyller i fellesrommene. Vi skal ha temarom og temautstillinger om både lokale forfattere og andre forfattere, bokkvelder og bokhelger, og vi skal samarbeide om et felles program i Tvedestrand og på Gjeving. Vi satser på å skreddersy kulturreiser fra hele landet til Tvedestrand, med skjærgården, Lyngør, Bokbyen ved Skagerrak og besøk på Næs jernverksmuseum, sier hotelldirektør Jan G.Larsen ved Lyngørporten, og daglig leder Solveig Røvik i Stiftelsen Bokbyen ved Skagerrak i en pressemelding.

Resort Lyngørporten ligger i havgapet like innenfor Lyngør. Hotellet er i god vekst og har godt over 10.000 overnattingsgjester i året.

– Vi har et meget godt renommé som kurs- og konferansested, med kvalitetsmat, fiske- og skjærgårdsopplevelser, sier en stolt og entusiastisk hotelldirektør.

Bokbyen ved Skagerrak preger havneområdet i Tvedestrand med verdifulle bøker, mange litteraturarrangementer og aktivt kulturvernarbeid. Fra slutten av mai er bokhotellet klart, med opplevelser både ved bokhyllene og i kombinasjon med forfatterbesøk, vandringer i Bokbyen ved Skagerrak og skreddersydde opplegg for enhver litteraturelsker. Allerede nå er det konkrete planer for bokhelger med både mat, krim, enkeltforfattere og skjærgårdsopplevelser for store og små på menyen.

Lyngørporten har også sikret seg domenenavnene  www.bokhotel.no og www.bokhotell.no

Foto: Resort Lyngørporten sett fra luften (foto fra lyngorporten.com)