Verdens beste vil samarbeide

Et av Pål Hermansens bilder

Pål Hermansen har gått til topps i en stor internasjonal fotokonkurranse i Italia. Det anerkjente italienske fotobladet ASFERICO ga torsdag Pål Hermansen, som første norske fotograf, seieren i klassen for dokumentarserier, med bilder av keiserpingviner i Antarktis. Nå innleder han et samarbeid med Basecamp Explorer, og ønsker å dele sin kunnskap og sine hemmeligheter med vanlig fotointeresserte på en eksklusiv fotoworkshop på Basecamp Pyreneene fra 10. til 16. mai.

Basecamp Masai Mara vant rett før jul Skåls prestisjetunge ”Ecotourism Award”, som verdens beste øko-hotell. Pål Hermansen er en av Norges mest profilerte og internasjonalt anerkjente fotografer.

– Vi har begge en felles plattform, med et ønske om å bevare vårt biologiske og kulturelle mangfold, kommenterer kommunikasjonsdirektør i Basecamp Ole Bernt Frøshaug i en pressemelding.

Hermansen har utgitt 21 bøker, vunnet en rekke priser og publisert sine bilder over hele verden, i ledende aviser og magasiner. I 2009 kapret han førsteprisen som ”The European Nature Photographer of the Year” for tredje gang på fem år. I 2006 fikk han andrepremien i verdens mest prestisjefylte fotokonkurranse, WorldPressPhoto. Til våren reiser Hermansen for å hente prisen i Italia og videre for å lede Basecamps fotoworkshop i Pyreneene.

Fotointeresserte på alle nivåer

– Kurset til våren skal gi en innføring i dagens fotografiske virkelighet, samtidig som vi knytter tråder bakover i tiden. De forskjellige fotografiske sjangrene blir berørt; landskapsfotografi, dokumentarfotografi og naturfotografi , samt klassisk, modernistisk og mer postmoderne kunstfotografi. Det blir gitt oppgaver som skal løses i løpet av kurset. Ønsket er å skape en sterkere kreativ og etisk bevissthet blant deltakerne, og samtidig så kimen til en livslang prosess med egen utvikling, sier Hermansen.

– Du vil selvfølgelig også få de raske og enkle tipsene for å forbedre bildene dine, med teori om bildekomposisjon, fargebruk med mer, men det viktigste er rett og slett å gi deg en bevissthet om hva det vil si å fotografere, lære deg å se og definere hva du søker. Dessuten; du må vite hva som er et bra bilde! Dette kurset passer godt for fotointeresserte på alle nivåer.

Basecamp Pyreneene

Kursstedet denne gang er Basecamp Pyreneene i Frankrike, en 300 år gammel fjellgård, som ligger midt i hjertet av Europas kulturelle og religiøse historie. Her er utsikt til katalanernes hellige fjell i vest og Middelhavet i øst. Gården er restaurert stein for stein, tømmerstokk for tømmerstokk, til et sted med sjel, ro og spennende designløsninger.

Her finner du det største private solcelleanlegget i distriktet og svømmebassenget svinger seg rundt fjellet med nyskapende, økologiske løsninger. Den biodynamiske vinen du får servert på kjøkkenet, reflekterer den nye trenden i Languedouc, godt for deg – godt for naturen.
Foto, meditasjon og bueskyting
Ankomst skjer via en privat vei gjennom et urgammelt villsvinterreng, og når du kommer til utkikkspunktet, er det vanskelig å holde kameraet rolig.

Selv Hannibal og elefantene la veien om denne dalen, tempelriddere og katarer har skapt historier som gjør at folk ennå valfarter for å fordype seg i gralslegendene. En kort kjøretur unna finner vi den sjarmerende lille landsbyen Ceret, som var bosted og inspirasjonskilde for Picasso, Soutinne og Matisse.

Fjellgården Can Rigall kan, foruten et ypperlig turterreng, tilby en egen yoga- og meditasjonsplatform for dem som søker harmoni mellom ytre og indre krefter, og langbue- og petanquebaner fins for de mer lekne.

Foto: Pål Hermansen