Nytt Continental/SAS-samarbeid

Continental Airlines' landssjef i Norge, Tom Grundstad.

Star Alliance-partnerne Continental Airlines og Scandinavian Airlines (SAS) har innledet et codeshare-samarbeid på utvalgte flyvninger på begge sider av Atlanteren. Dette vil si at begge selskapene selger flyreiser som sine egne, men lar det andre selskapet fly passasjerene, heter det i en pressemelding fra Continental.

Fra og med 22. mai 2010 har Continental plassert sin “CO*”-kode på utvalgte SAS-flyvninger mellom 34 europeiske byer og København, Oslo og Stockholm som korresponderer med Continentals flyvninger mellom de skandinaviske hovedstedene og selskapets trafikknutepunkt i New York, Newark Liberty internasjonale lufthavn. Samarbeidet gjelder også SAS-opererte flyvninger mellom Gøteborg og Frankfurt og London/Heathrow, og mellom Stavanger og London/Heathrow. I tillegg planlegger Continental, avhengig av luftfartsmyndighetenes godkjennelse, å sette “CO*”-koden på SAS-opererte flyvninger mellom både Oslo og Stockholm og Paris/CDG, samt mellom København og både Palanga og Vilnius i Litauen.

Samtidig har SAS plassert sin «SK*»-kode på utvalgte flyvninger til 36 destinasjoner i USA som trafikkeres av Continental fra knutepunktet i New York/Newark, og som korresponderer med SAS-flyvninger mellom skandinaviske byer og New York. I tillegg planlegger SAS å sette “SK*”-koden på Continental-opererte flyvninger mellom New York/Newark og seks byer i Canada, Mexico by og Lima i Peru. Disse planene er avhengige av luftfartsmyndighetenes godkjennelse.

Veldig godt fornøyd

– I Continental er vi veldig fornøyde med denne avtalen med SAS, som utvider vår allerede sterke markedsposisjon i Skandinavia, sier Tom Grundstad, Continentals salgssjef i Norge. Continentals kunder kan nå fly til og fra flere titalls byer i Sverige, Norge og Danmark og andre land med bedre flyt enn noen gang før.

Tilgang til poeng og lounger

Fordi både Continental og SAS er medlem av Star Alliance, kan medlemmene av Continentals lojalitetsprogram OnePass og SAS’ lojalitetsprogram EuroBonus opptjene og benytte poeng hvor som helst på begge selskapenes globale rutenett. Passasjerer på Continental BusinessFirst, medlemmer av OnePass Star Gold eller Presidents Club, som reiser med et Star Alliance-medlemsselskap samme dag, får adgang til SAS-lounger over hele verden, mens SAS Business Class-passasjerer og EuroBonus Star Gold-medlemmer får adgang til Continentals Presidents Club-lounger over hele verden, før avreise med en flyvning med et Star Alliance-medlem samme dag.

Continental har flydd på Oslo siden 2004, Stockholm siden 2005 og København siden 2006. Flyvningene fra de tre hovedstedene til selskapets trafikknutepunkt i New York, Newark Liberty internasjonale lufthavn, betjenes av 175-seters Boeing 757-200-maskiner med 16 passasjerer i BusinessFirst-kabinen og 159 i Economy.

Foto: Continental Airlines’ landssjef i Norge, Tom Grundstad.