Widerøe åpner fire nye ruter

Lars Kobberstad, adm. dir. i Widerøe (foto fra Widerøe)

1. juni går startskuddet for de første rutene Widerøe overtar fra SAS på Vestlandet. Det er rutene mellom Stavanger–Kristiansund, Stavanger–Kristiansand og en rundtur mellom Kristiansand og Bergen som er først ut, skriver Widerøe i en pressemelding. Bergen–Molde åpner 28. juni.

I løpet av høsten starter selskapet resten av produksjonen mellom Bergen–Kristiansand, og i tillegg åpner rutene Bergen–Kristiansund og Bergen–Haugesund. Widerøe vil ha alle de seks nye rutene fullt integrert i sitt ruteprogram i løpet av november. Rutene skal flys med Dash 8 300, med plass til 50 passasjerer, og med selskapets fabrikknye Dash 8 Q400, med plass til 78 passasjerer.

– Det er med stor stolthet vi åpner nye ruter fra Bergen og Stavanger til Kristiansund, Kristiansand, Molde og Haugesund, sier administrerende direktør Lars Kobberstad. Med disse nye destinasjonene vil vi trafikkere 47 flyplasser i inn- og utland, og har ca 380 avganger hver dag.

– Overføringen av flyrutene på Vestlandet fra SAS til Widerøe er en del av en langsiktig strategi, hvor også SAS-konsernet forbedrer sitt resultat som følge av stordriftsfordeler og færre flytyper i flyparken, forteller Kobberstad. Flytilbudet til kundene blir minst like godt, og i mange tilfeller bedre med Widerøes ruteopplegg, lover han.

Widerøe flyr stadig mer med verdens mest avanserte turboprop, den nye generasjonen Dash8- Q400.

– Dette er et raskt, støysvakt og drivstoffgjerrig fly, som passer ypperlig på flere av de gamle Fokker 50-rutene, sier Kobberstad.

Widerøe har en rekke billigbilletter tilgjengelig på alle sine ruter, også de nye på Vestlandet. Et av selskapets billigprodukter er ODD-billetten til kr 395,- én vei. Hvis du kan reise til litt ”odde” tider, er dette et godt prisalternativ. Sommeren står for tur, og mange vil bruke ferien til å oppdage nye steder. Sommerprisene i år starter på kr 395,- én vei. Sommersalget er allerede i gang og selskapet har lagt ut tusenvis av sommersalgbilletter.

– Med 380 avganger hver dag, er vi stolte av å være Nord-Europas mest punktlige flyselskap. Vi er veldig stolte over å ha blitt kåret til det flyselskapet i Norge som er best likt i 2009. Vi lover å gjøre alt vi kan for at du skal trives når du flyr med oss i fremtiden også, sier Kobberstad.

Foto: Lars Kobberstad, adm. dir. i Widerøe (foto fra Widerøe)