Årets Unge ledere i reiselivsnæringen

Anette Maltun Koefoed og Lise Solheim  – Årets Unge Ledere
Anette Maltun Koefoed er kåret til «Årets Unge Leder i Reisebransjen 2010» og Lise Solheim er kåret til «Årets Unge Hotelier 2010».

«Årets Unge»-prisene ble delt ut i forbindelse med HSMAI Servicekonferansen 10.juni på Hotel Bristol i Oslo. Prisene deles ut årlig og blir tildelt unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle.
Kåringen av «Årets Unge Hotelier» og «Årets Unge Leder i Reisebransjen» arrangeres av HSMAI Chapter Norway i samarbeid med bransjebladet Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR) og de andre sentrale bransjeaktørene: SAS, Choice Hotels, Scandic Hotels, Best Western Hotels, d2o Consulting, T.G.I. Friday’s, AS Pals og The Rezidor Hotel Group.
– Det er av stor betydning å ha to slike priser spesielt for unge folk i bransjen, sier Juryens leder, adm.dir. Geir Lundkvist i Scandic Norge. – Å vise at det er mulig for unge mennesker å gjøre en karriere i hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen er viktig. Det var mange spennende kandidater, som hadde en fin kombinasjon av teoretisk utdannelse og god praktisk erfaring fra forskjellige områder i næringen. Det som kjennetegner mange av kandidatene er at de har rukket å gjøre veldig mye, til tross for ung alder. De er veldig bevisste på å få med seg mye, både formell utdannelse og praksis. Mange skifter jobb med jevne mellomrom for å skaffe seg et bredere erfaringsgrunnlag, noe som er viktig for den som vil til topps i bransjen.
Premiene, studieopphold ved henholdsvis Cornell School of Hotel Administration og London School of Economics, henger høyt og vil gi vinnerne flotte muligheter til å bygge på sin utdannelse og skaffe seg internasjonal erfaring og kontakter. Ingen annen næring er så internasjonalt orientert som reisebransjen og mulighetene er nesten ubegrensede for den som vil opp og frem, sier Geir Lundkvist.
Om «Årets Unge Hotelier 2010» Lise Solheim (31),F&B Manager, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo sier juryen:
«Vinneren har gått gradene i bransjen og har i de siste årene utmerket seg som en usedvanlig dyktig leder. Hun har gjort en rask karriere på grunn av at hun hele tiden har levert gode resultater og bidratt positivt til hotellet, både med inntektsoptimalisering og omkostningskutt. Hun er kjent for å stå på hele tiden for sin avdeling og hotellet og setter høye mål, både for hotellet og seg selv. Hun beskrives som en resultatorientert fighter med høy arbeidskapasitet. Hun er lojal overfor kunder, eiere og medarbeidere, er fleksibel og får oppgavene unna.»
Om «Årets Unge Leder i Reisebransjen 2010″ Anette M. Koefoed (33), Kommunikasjonssjef i Berg-Hansen Reisebureau, sier juryen:
» Vinneren er kjent som en svært energisk person med et utrolig pågangsmot og evne til å ha mange baller i luften samtidig. Hun har skapt gode resultater på kort tid og har bygget opp sin avdeling på en meget profesjonell måte. Resultatet er blant annet at bedriften har styrket sitt omdømme og kjennskapen til bedriften er øket. I tillegg har vinneren hatt ansvaret for store organisasjonsprosjekter med topp resultater. Medarbeiderne omtaler henne som en leder som er flink til å engasjere og delegere arbeidsoppgaver. Vinneren er genuint interessert i at hennes bedrift, avdeling og medarbeidere skal lykkes sammen og blir drevet av dette i større grad enn sin egen suksess.»

De andre finalistene til «Årets Unge Hotelier» og «Årets Unge Leder i Reisebransjen» 2010
Christina Klevan Alstad (32), Direktør Thon Hotel Spectrum
Kaia Gregory (27), Husøkonom Thon Hotel Europa
Hege Lund (26), Hotellsjef Quality Hotel Edvard Grieg
Elizabeth Rojas Vik (29), Hotellsjef og stedfortreder for direktør Scandic Asker og Høvik

Årets Jury
Geir Lundkvist, adm.dir. Scandic Norge (leder)
Fredrikke Næss, HR-direktør Norden The Rezidor Hotel Group
Hilde C. Solheim, direktør Reise Norge HSH
Sverre Høven, kommersiell direktør Flytoget
Helge Gjellestad, salgsdirektør SAS Norge
Ingunn Hofseth, adm.dir. HSMAI Chapter Norway
Hans Kristiansen, redaktør HRR

 

For ytterligere  informasjon, vennligst kontakt:
Juryens leder, adm.dir. Scandic Hotels Norge, Geir Lundkvist
Tel: 23155020/Mob: 92887708/e-mail: geir.lundkvist@scandic-hotels.com
Adm.dir. HSMAI Chapter Norway, Ingunn Hofseth
Tel: 913 98344/e-mail: ih@hsmai.no

Ãrets Unge Ledere

Til venstre: Anette Maltun Koefoed «Årets Unge Leder i Reisebransjen 2010». I midten: Geir Lundkvist, Adm. Dir. i Scandic Hotels og juryens leder. Til høyre: Lise Solheim  «Årets Unge Hotelier 2010».