SUPERSPEED 1 BYGGES UT FOR 100 MILL KRONER

Norges største cruise- og transportrederi Color Line øker kapasiteten mellom Norge og Danmark, og satser ca 100 millioner kroner på utbygging av SuperSpeed 1 som går i trafikk mellom Kristiansand og Hirtshals. Siden oppstarten i mars 2008 har nærmere 2,7 millioner passasjerer reist med SuperSpeed 1. Passasjer- og frakttallene viser at SuperSpeed 1 har vært en suksess siden lanseringen i 2008.   

 

Rask overfart og stor kapasitet

Superspeed 1 ombygget

– Rask overfart, stor kapasitet og høy regularitet er grunnlaget for at det nye konseptet har vært vellykket.  En investering på ca 100 millioner kroner i utbygging av SuperSpeed 1 vil ytterligere styrke vår kapasitet og posisjon, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line. Utbyggingen vil øke skipets passasjerkapasitet med 400 passasjerer eller 20 prosent. Etter utbyggingen vil SuperSpeed 1 få en daglig kapasitet på nærmere 14 000 passasjerer mellom Kristiansand og Hirtshals i høysesongen.  I tillegg kommer kapasiteten til SuperSpeed 2 mellom Larvik og Hirtshals med nærmere 7500 passasjerer.

 

Utbyggingen representerer også en økning av tilbudet om bord med et nytt pizzeria med 450 sitteplasser bygd på Color Lines erfaring fra eget pizzakonsept på cruiseskipene Color Fantasy og Color Magic. Den nye restauranten vil bety en betydelig bedring både av antall sitteplasser, samt servicenivået Color Line kan tilby passasjerene på SuperSpeed 1.

 

Selve ombyggingen gjøres ved å utvide skipet med en ekstra modul akter på dekk 7 og 8. Arbeidet vil bli foretatt ved STX i Helsinki og vil etter planen ta fem uker i perioden januar/februar 2011.

 


Norge er en halvøy

Norge er en halvøy der effektiv sjøtransport er viktig blant annet for norsk industri og reiseliv. – Utbyggingen er en viktig del av Color Lines ambisjon om å styrke satsingen på reiseliv og en miljøeffektiv sjøtransport mellom Norge og Danmark med SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

 

 

For ytterligere informasjon:

 

Konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt Helge Otto Mathisen,

+47 99 22 33 30

Linjedirektør Norge – Danmark Odd Grønberg,

+47 90 15 96 16

 

Se også www.colorline.no/presse

Superspeed 1 ombygget hvit bakgrunn