Widerøe-fly for kreftsyke barn

En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)

For tredje år på rad arrangerer de ansatte i Widerøe drømmedag for kreftsyke barn. 4. september er det 50 barn og foreldre knyttet til Støtteforeningen for kreftsyke barn (SKB) i Østfold som får en drømmedag. Reisemålet blir til Kolmården dyrepark i Sverige, skriver selskapet i en pressemelding.

”Safariflyet 2010” er et resultat av stor sponsorstøtte fra samarbeidspartnere i flybransjen, og massiv dugnadsinnsats fra ansatte i Widerøe. Både de ansatte på bakken, teknisk persoenll samt flygere og kabinpersonell er med på å gjøre flyturen mulig. I fjor fløy ”Legolandflyet” og året før ”Dyreparkflyet”.

I år går turen fra Gardermoen til Norrkøping i Sverige, med Widerøes Dash 8-300, med plass til 50 passasjerer.

– Vi ønsker å gi barna og deres familier et avbrekk fra hverdagen og en opplevelse utenom det vanlige. Vanligvis er de ansattes fagforeninger opptatt med egen foreningsdrift og forhandlinger, og da er det ekstra godt en gang i året kunne løfte blikket og gjøre noe for andre, forteller presseansvarlig for Safariflyet 2010.

I tillegg til selve turen har de ansattes fagforeninger og en kronerulling blant de ansatte gitt nesten 70.000 kroner, som uavkortet går til SKB-arbeidet. Kronerullingen har Safariflyets maskot, bamsen Viggo, tatt seg av. Han har i løpet av august fløyet rundt til samtlige av Widerøes flyplasser og rapportert via ”Viggos reise” på Facebook, sier presseansvarlig Aleksander Wasland.

– ”Safariflyet” for kreftsyke barn i Østfold er blitt et felles prosjekt for hele Widerøe og en rekke samarbeidspartnere. Det er imponerende at Widerøes ansatte samler seg for å bidra til å gi disse barna en uforglemmelig dag. Mange har jobbet intenst med prosjektet i flere måneder, sier administrerende direktør i Widerøe, Lars Kobberstad.

  • Widerøe stiller med fly
  • Satoil fyller drivstoffet
  • OSL, Norrkøping Flygplats og Luftfartsverket (Sverige) sponser avgiftene
  • Norway Bussekspress og Ringarums kjører bussene
  • SSP leverer catering
  • Allkopi, Nordea og Norgesdesign leverer materiell
  • Kolmården dyrepark åpner dørene gratis

Foto: En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)