Rekordmange Rezidor-åpninger

Puneet Chhatwal, Senior Vice President & Chief Development Officer i Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

I 2010 åpnet Rezidor Hotel Group 7200 rom, og overgikk dermed resultatene fra 2008 (6500 rom) og 2009 (7100 rom), skriver selskapet i en pressemelding.

– Gjennom hele den globale økonomiske nedgangen har vi holdt veksttakten oppe. Ikke nok med det, vi har også vokst på en balansert og lønnsom måte, i fullt samsvar med forretningsmodellen ”asset light”, sier Puneet Chhatwal, Senior Vice President & Chief Development Officer i Rezidor Hotel Group.

Flere flaggskip

Blant høydepunktene i Rezidors 2010-åpninger, finner vi flaggskip som Radisson Blu Hotel i Milano, et av byens mest elegante hoteller, Radisson Blu Gautrain Hotel, Sandton Johannesburg, i hjertet av Sør-Afrikas viktigste finansdistrikt, og det luksuriøse Radisson Royal Hotel i Moskva, tidligere Hotel Ukraina, en av Stalins vidgjetne ”Syv søstre”-skyskrapere.

Rezidor fullførte i april 2010 også en fremragende porteføljetransaksjon, og tok over forvaltningen av det forhenværende Reval Hotels, den største hotellkjeden i Baltikum (2300 rom fordelt på ti hoteller i Latvia, Estland, Litauen og Russland). Dessuten åpnet konsernet 18 hoteller under Park Inn by Radisson-merket. Dette omfattet prosjekter i europeiske byer som Frankfurt, Oslo og Stockholm – hoteller som tydelig demonstrerer at Rezidor fremdeles lykkes i å utvikle merkevaren i hjemmemarkedene.

20.000 rom på tre år

– Vi er godt posisjonert for oppgang, og for å fortsette suksesshistorien. Vi har stadig flere prosjekter på gang, og våre ”pipelines” for Radisson Blu og Park Inn by Radisson er de største innenfor sine markedssegmenter, fortsetter Chhtawal.

Totalt i Europa, Midtøsten og Afrika har Rezidor 20.000 rom under utvikling, som er planlagt å komme i drift i løpet av de neste tre årene. Over 95 prosent av disse består av honorarbaserte driftsavtaler og franchisekontrakter.

Hotel Missoni Kuwait

– Vår strategi for videre lønnsom vekst, ved hjelp av slike ikke-forpliktende kontrakter, omfatter et sterkt fokus på markeder i ekspansjon, som Russland/SUS og Afrika. Disse har stort potensial som følge av betydelige naturressurser, høy vekst i BNP og mangel eller underkapasitet på internasjonale merkehoteller, fremholder Chhatwal.

Blant de prosjektene det knytter seg størst forventninger til i 2011, er Hotel Missoni Kuwait. Det vil utvilsomt bli lagt merke til, med et unikt formuttrykk, som kombinerer Missonis særpregede og ikoniske mønstre med Den arabiske gulfens farger og eleganse.

– Vi gleder oss også til to fantastiske åpninger i Sverige: I Stockholm vil Rezidor åpne dørene til Radisson Blu Waterfront Hotel, med 414 rom nær Skandinavias største kongressenter, mens et nytt Park Inn i Malmø er planlagt åpnet i årets første kvartal, avslutter Chhatwal.

Foto: Puneet Chhatwal, Senior Vice President & Chief Development Officer i Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)