Elizabeth Rojas Vik Årets Unge Hotelier 2010

Gjøran K. Sæter (35), adm. dir. i Fursetgruppen, stakk av med prisen Årets Unge Leder i Reisebransjen 2011 under HSMAIs prisfest i Oslo onsdag kveld, mens Elizabeth Rojas Vik (29), hotellsjef og stedfortreder for direktør Scandic Asker og Høvik, vant den høythengende Årets Unge Hotelier 2011. Fotograf: Catharina Wandrup/Knut Joner

Onsdag kveld gikk en av reiselivsbransjens store begivenheter, HSMAI-prisene, i regi av HSMAI Chapter Norway, av stabelen på Dizzie Showteater i Oslo, der en av de høythengende prisene, Årets Unge Hotelier 2010, gikk til Elizabeth Rojas Vik (29), hotellsjef og stedfortreder for direktør Scandic Asker og Høvik.

Hun er en ung og ambisiøs leder som Scandic ønsker å satse på. Hun beskrives som selvgående, målrettet og har evnen til å fokusere og prioritere. Har bygget opp sin kompetanse steg for steg, både teoretisk og praktisk. Trives godt i vertskapsfunksjonen og jobber mye ut mot gjestene. Er flink til å se muligheter for salg og til å motivere, hun ”coucher” sitt personale på en god måte og opererer i henhold til Scandics verdier.

I uttalelsen fra juryen heter det:

Vinneren fant tidlig ut at det var i hotellbransjen hun hørte hjemme. Hun brenner for jobben og bedriften. Beskrives som ambisiøs med en meget profesjonell innstilling. Hun har teft og kremmerånd og er flink til å se muligheter og salgspotensiale. Hun har en solid bransjeutdannelse og kan vise til gode resultater. Har stor omtanke for sine medarbeidere og sammen med sitt team, har hun løftet kvaliteten på bedriften. Hun ser viktigheten av å bygge nettverk både internt og eksternt. Hun utstråler entusiasme og engasjement, beskrives som en meget god motivator og som god til å samarbeide. Hun har gått gradene og er nå klar for neste steg.

– Dette var en svært fortjent pris til en leder som ser muligheter der andre ser problemer, og i HSMAI kunne vi ikke ha sagt oss mer enig i juryens vurdering, sier en fornøyd HSMAI-direktør, Ingunn Hofseth.

De nominerte var:

Linda Bø (32), direktør Thon Hotel Lillestrøm

I Lindas periode som direktør har hotellet oppnådd meget gode resultater. Hun drifter hotellet maksimalt effektivt og har bl.a. vært meget dyktig på revenue management. Hun har lyktes godt med salg i lokalmarkedet, som er svært viktig for hotellet. Linda har en solid bakgrunn i bransjen. Hun tar et tak der det trengs for at hotellet hele tiden skal være på topp, og at både gjester og ansatte skal trives.

Monica Linn Fladvad (34), kurs- og konferansesjef Scandic Hotel Asker

Monica beskrives som et unikt talent i hotellbransjen. Hun er ambisiøs, målrettet, har stor kapasitet og drives fremover og motiveres av å nå sine mål. Hun er modig, sporty og tar utfordringer på strak arm. Hun er fleksibel og løsningsorientert, prioriterer det viktigste og setter kunden i sentrum. Monica har høye mål når det gjelder kundetilfredshet og tenker gjerne utradisjonelt for at gjestene alltid skal være fornøyde. Hun er flink til å se muligheter for ekstra omsetning, er trygg på seg selv og sitt produkt – Scandic Asker.

Ingvild Elise Larner (33), salgsdirektør Star Tour AS

Ingvild karakteriseres som en meget målrettet og strukturert dame, i kombinasjon med god teoretisk utdannelse og en bred yrkespraksis. Alltid positiv og aldri redd for nye utfordringer. Det siste året har hun vært ansvarlig for salg og distribusjon og kjørt en stor endringsprosess i hele Star Tours slagsledd. Dette har resultert i bedre svarfrekvens på telefon og mail, samt en større forståelse i hele teamet for at dette er veien å gå for å være kundenes førstevalg.

Gjøran K.Sæther (35), adm.dir. Fursetgruppen

Gjøran har bygget opp hovedkontoret til Fursetgruppen, et av landets mest fremgangsrike restaurantselskaper, på en utrolig profesjonell og effektiv måte. Her er det skapt flotte resultater på forholdsvis kort tid. Han står for en velfungerende personalpolitikk, som et godt fundament for videre vekst. Medarbeiderne omtaler ham som en leder med et godt og dedikert engasjement, evne til å lytte og til å gjøre andre gode. Er genuint interessert i at Fursetgruppen, restaurantene og de ansatte skal lykkes sammen. Har selv en meget solid bakgrunn innen flere deler av norsk reisebransje.

Elizabeth Rojas Vik (29), hotellsjef og stedfortreder for direktør Scandic Asker og Høvik

Elizabeth er en ung og ambisiøs leder som Scandic ønsker å satse på. Hun beskrives som selvgående, målrettet og har evnen til å fokusere og prioritere. Har bygget opp sin kompetanse steg for steg, både teoretisk og praktisk. Trives godt i vertskapsfunksjonen og jobber mye ut mot gjestene. Er flink til å se muligheter for salg og til å motivere, hun ”coucher” sitt personale på en god måte og opererer i henhold til Scandics verdier.

Foto: Gjøran K. Sæter (35), adm. dir. i Fursetgruppen, stakk av med prisen Årets Unge Leder i Reisebransjen 2011 under HSMAIs prisfest i Oslo onsdag kveld, mens Elizabeth Rojas Vik (29), hotellsjef og stedfortreder for direktør Scandic Asker og Høvik, vant den høythengende Årets Unge Hotelier 2011. Fotograf: Catharina Wandrup/Knut Joner