Flere reiser med NSB

Bergensbanen på Hardangervidda. Fotograf: Rune Fossum/NSB

NSB leverte over 51,7 millioner reiser i 2010. Dette er en oppgang på 0,4 prosent, inkludert NSB Gjøvikbanen, som er et heleid datterselskap av NSB, skriver jernbaneselskapet i en pressemelding.

Fremgangen skyldes først og fremst passasjervekst på lokaltogene i de største byene, og på de korte regiontogstrekningene mellom Oslo – Lillehammer og Oslo – Halden. Samtidig har NSB sett en 29 prosent økning i antall reisende til og fra Stavanger i 2010, sammenlignet med 2009. Denne store fremgangen skyldes dobbeltsporet som ble ferdigstilt i forfjor, og som gjør det mulig for NSB å gi kundene hyppigere avganger i dette området.

– Etter den tøffe vinteren i fjor, da vi opplevde store forsinkelser, har vi jobbet hardt for å gi et bedre tilbud til kundene våre. Vi synes derfor at det er gledelig at flere totalt sett ønsker å reise med oss i 2010 sammenlignet, med det foregående året, sier konserndirektør i NSB persontog, Tom Ingulstad.

Foto: Bergensbanen på Hardangervidda. Fotograf: Rune Fossum/NSB