Vill ha Lufthansa som SAS-ägare

En Boeing B 737 fra Lufthansa ved terminal i Frankfurt (foto fra Lufthansa)

De Skandinaviska affärsresenärerna är överens. Det är Lufthansa man vill ha som ny ägare till SAS oavsett om man är dansk, norsk eller svensk. Inget annat flygbolag kommer ens i närheten, enligt ett pressmeddelande från Resegeometri.

I Resegeometris Nordiska oberoende flygbolagsmätning 2011 uppger hela 51 % av de Skandinaviska affärsresenärerna att Lufthansa är det självklara valet om SAS ska byta ägare.

– Det är främst tre skäl till att affärsrese-kunderna helst vill se Lufthansa som ägare säger Jan Borg vice VD på Resegeometri Nordic AB. Lufthansa anses vara den bästa garanten för en utveckling i linje med Skandinaviska intressen och behov, de anses ha de bästa resealternativen i dag i termerna av destinationer och tidtabell, samt anses erbjuda den bästa servicen och kvalitén.

15 % av affärsresenärerna vill helst att staten i respektive land ska fortsätta sitt ägarintresse i SAS i syfte att säkra regionens intressen. 10 % anser att AirFrance/KLM skulle vara den bästa ägaren, 8 % British Airways, och 6 % Finnair.

Foto: En Boeing B 737 fra Lufthansa ved terminal i Frankfurt (foto fra Lufthansa)