Ukens navn: Elizabeth Rojas Vik

Elizabeth Rojas Vik, hotellsjef og stedfortreder for direktør Scandic Asker og Høvik

Elizabeth Rojas Vik

Hotellsjef og stedfortreder for direktør

Scandic Asker og Høvik

Årets Unge Hoteliér 2010

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Arbeidsdagene består av å følge opp den daglige drift av de forskjellige avdelingene på hotellet, lokalt salg og markedsføring. I teamet og sammen med mine kolleger jobber vi daglig for å etablere en salgs- og servicekultur som gjennomsyrer våre hoteller og representerer Scandics verdier. Å skape den gode gjesteopplevelsen er viktig for oss, være der for gjesten og hverandre.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg stortrives med at absolutt ingen dager er like! Å ha muligheten til å jobbe med dyktige og foroverlente kolleger og kunne tilby et fantastisk produkt til våre gjester, er til stor motivasjon og glede. Det å vite med sikkerhet at vi kan levere alt fra små til store arrangement i Scandic Asker, hvor mulighetene er mange, der alle strekker seg langt for å oppnå det beste for våre gjester, gir meg energi og spenning i hverdagen. Å ha mottatt prisen som Årets Unge Hotelier fra HSMAI er også en stor personlig motivasjon. Å få anerkjennelse for å gjøre jobben man liker, er stort!

– Har du noen du har sett opp til?

– Absolutt, flere! Både privat og på jobb blir jeg inspirert av positive og fordomsfrie mennesker, som er uredde og tar sjanser. Beundrer stort rausheten og styrken min mor alltid har hatt og den evnen mødre har til å sette andre foran seg selv. I arbeidslivet har jeg vært heldig og hatt gode ledere, som har sett meg og gitt meg stor tillit og ansvar, dette har gitt meg trygge og gode utviklingsmuligheter.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Omtanke og moro for alle er noen av Scandics verdier, som vi gjerne praktiserer i hverdagen. Vi er flinke til å feire alt fra små og store suksesser, og har mange tradisjoner når det gjelder dette. Er hyggelig når de ansatte gleder seg til våre ”Askvik”-dager og kåringer av ”Årets Service- og Omtanke-medarbeider”. Det er viktig å gjøre stas på oss selv når vi når våre mål og resultater, så dette liker vi å feire med kake.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Så lenge jeg har jobbet i Scandic.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Muligheten dere gir oss i bransjen til å bygge nettverk, følge med trender og markedet, tilegne oss ny kunnskap gjennom gode og nyttige kurs er kjempe viktig. Sist men ikke minst er det fint å ha en arena hvor man kan møte gode kolleger i bransjen og utveksle erfaringer.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Forsette den gode jobben dere gjør og kanskje snakke enda høyere om den, og være mer synlige i media. Satsing på unge talenter er også viktig, og ikke minst kompetanseoverføring mellom de mer erfarne og de unge.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Her kunne jeg snakket i det uendelige, men kort fortalt er det de små tingene og gledene som gir meg en perfekt helg. God tid til en lang frokost med familien, ut på tur og full lekerulle med min sønn, god romantisk middag med min mann og skravletid med gode venninner.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Løfte de vanskeligstilte i samfunnet, sette inn flere ressurser i arbeid for de svake, som ikke har forutsetninger for å klare seg. Bruke mer på barn og skole, og ikke minst utdanning av lærere. Så ville jeg tatt i et hardt tak i helsevesenet. Alt dette og mye mer, selvsagt med sjarm, følelser og omtanke for dem jeg møtte. Høres veldig lett ut når jeg ikke er statsminister!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Mi Vida».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Neste reise privat går til Vestlandet på påskeferie. Vi skal kjøre over fjellet og besøke familie i Kristiansund, Molde og Stord. Gleder meg til å se den vakre naturen landet vårt har å by på, og ønsker meg bare fint påskevær!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Har en sønn på snart tre år, og er så heldig at jeg får leke som hobby. Jeg får gjort mange ting igjen som jeg gjorde da jeg var liten, det går i perling, tegning og maling, leke med biler og gjemsel og så videre.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Velkommen til Scandic Asker og Scandic Høvik!