Ukens navn: Kristin Helgaker

Kristin Helgaker, salgssjef, AS Hadeland Glassverk

Kristin Helgaker

Salgssjef

AS Hadeland Glassverk

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg leder en salgsavdeling med fire flinke selgere her i besøkssenteret til Hadeland Glassverk. Min hverdag er å skaffe nye gjester, ta vare på eksisterende, og sørge for at budsjetter blir nådd og at selgerne har riktig fokus.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Varierte arbeidsoppgaver, høyt tempo og flotte kolleger. Hadeland Glassverk er en av Norges største turistattraksjoner, og det skjer alltid noe her, ingen dager blir derfor like!

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg ser opp til mennesker som klarer å begeistre, er beslutningsdyktige og får ting til å skje. Min sjef, konstituert drifts- og markedsdirektør Kari Roll-Matthiesen, innehar disse egenskapene.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi fyller hver dag med en god dose humor, og vi prøver å møtes til felles lunsj med de andre avdelingene her på Glassverket så ofte vi klarer.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Langt tilbake, tror 15 år…

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– En nyttig fagportal og nettverk for reiselivsbransjen. Møtebørsen er også en fin profileringsarena.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Er veldig fornøyd slik det er i dag, jeg!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Vi bor på gård, og der er det alltid noe å finne på. En perfekt helg inneholder gjerne en tur i skog og mark sammen med barna. Jeg liker å lage mat og forberede til selskap. Fyller vi opp slagbenken på kjøkkenet med gode venner, små og store, til et felles måltid, da trives jeg!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Som mor er jeg opptatt av gode oppvekstvilkår for barn og unge. På reiselivssiden brenner jeg for at Norge skal bli mer konkurransedyktig i forhold til andre destinasjoner.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «rødt hår ingen hindring».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Vi har leid oss et stort feriehus på Mallorca to uker i sommer, sammen med to andre familier. I jobbsammenheng går turen til Dover i slutten av juli.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Med tre barn blir vel det min største hobby i denne perioden av livet. For øvrig setter jeg pris på trene og å kjøre hest!

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Hadeland Glassverk står ovenfor en veldig spennende sommersesong, med aktiviteter som passer til hele familien. Håper vi sees!