Nytt Rica-hotell i Trondheim

Rica Bakklandet Hotel (foto fra Rica Hotels)

1. august åpnet Rica Bakklandet Hotel dørene for de aller første gjestene. Hotellet er et moderne fullservicehotell, med 169 rom, smarte og funksjonelle møtelokaler og et innbydende brasseri, til glede for hotellets gjester og lokalbefolkningen for øvrig. Hotellet er et miljøbygg, og har meget gode parkeringsmuligheter, skriver Rica-kjeden i en pressemelding.

KLP Eiendom står som byggherre, og har inngått en langsiktig leieavtale med Rica Hotels.

Rica Bakklandet Hotel har et rustikt, men delikat preg. Hotellet har en unik beliggenhet, på en av byens beste tomter, ved Bakke Bro, og inngår som en del av den verdifulle bryggerekken langs Nidelven, med naboskap til den svært populære trehusbebyggelsen på Nedre Bakklandet. De øverste etasjene byr på en fantastisk og variert utsikt over byens tak, bryggerekken, domkirkens spir, broene, havnen og Fosenalpene i det fjerne. Hotellet har gangavstand til det meste, både i sentrum og andre severdigheter.

Både KLP Eiendom og Rica Hotels er opptatt av miljø, og hele veien har byggeprosjektet hatt et klart mål om at hotellet skal være et moderne bygg, med fokus på energieffektive løsninger. Hotellet er bygd som et lavenergibygg, med beregnet behov for kjøpt energi på 120kWh/kvm per år. Dette er halvparten av hva dagens forskrifter krever av et nytt hotellbygg, og er godt under kravet til A-merke, slik energimerkeskalaen er publisert i dag.

Rica Bakklandet Hotel er ett av KLP Eiendoms miljøbygg. Hotellet skal implementere fremtidens bygningsmessige og tekniske energitiltak, og er bygget etter fremtidens krav til energibruk, med blant annet økt tetthet, gjenvinningsgrad til ventilasjon på 80 prosent, og varmepumpe ut i Nidelven.

Hotellets fasade gir uttrykk for en moderne tolkning av trearkitekturen i bryggerekken, og parkeringshuset har fått nye fasader, som binder sammen hotellrometasjene med parkeringshuset.

Rica Bakklandet Hotel vil styrke Rica Hotels som ledende aktør i regionen, sammen med Rica Nidelven Hotel og Rica Hell Hotel. For øvrig har KLP Eiendom et samarbeid med Rica Hotels om utleie også av Rica Hell Hotel.

NCC Constructions har vært totalentreprenør, og arkitekt har vært MADSØ SVEEN Arkitekter. Hotellinnredning er designet av SIAS CONTRACT.

Foto: Rica Bakklandet Hotel (foto fra Rica Hotels)