Internasjonal pris til Røros?

Linda M. Ramberg, reiselivsdirektør, Destinasjon Røros

Røros’ arbeid for en bærekraftig destinasjonsutvikling gjør seg stadig mer bemerket internasjonalt. Denne gangen er destinasjonen finalist til en Tourism for Tommorow–pris.

Den internasjonale anerkjennelsen blir den andre på kort tid for Røros, etter at de før jul mottok Virgin Holidays Responsible Tourism Award for Beste destinasjon i London.

– Nok en gang viser Røros seg helt i toppsjiktet innenfor bærekraftig reiseliv. Dette er inspirerende for det videre arbeidet med et bærekraftig reiseliv, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Tourism for Tomorrow løfter frem de aller fremste aktørene innen bærekraftig reiselivsutvikling, og er en av de mest anerkjente prisene i bransjen. Destinasjon Røros er finalist i kategorien Destination Stewardship, og mottar anerkjennelsen for organisasjonens arbeid med et bærekraftig reiselivsutviklingsprogram. De andre finalistene er Misool Eco Resort, Indonesia og Tanabe City, Japan.

Prisseremonien vil finne sted under WTTCs Global Summit i Tokyo, Japan, hvor rundt 1000 ledere fra den internasjonale reise- og turistnæringen samles i midten av april.

– Dette er en av de mest kjente prisene, og legges virkelig merke til i den internasjonale reise- og turistnæringen, sier reiselivssjef Linda M. Ramberg (bildet over).

– At vi er én av tre finalister til denne prisen, er en fantastisk stor anerkjennelse, som alle i vår region bør være stolt av og feire, forsetter hun.

– Dette er første gang en norsk kandidat er blant finalistene. Dette understreker Rørosregionens posisjon innen bærekraftig reiseliv, ikke bare på nasjonalt, men internasjonalt nivå, sier Hilde Bergebakken (under), prosjektleder for Bærekraftig Reiseliv i Røros. Teksten fortsetter etter bildet.

Hilde Bergebakken, prosjektleder, Destinasjon Røros

Regionen har en tradisjon for bærekraftig utvikling, gjennom sitt arbeid med verdensarv og nasjonalparker. I de senere år har næringen jobbet med et omfattende kunnskaps- og vertskapsløft, miljøvennlig avfallshåndtering, miljøpolicy og -sertifisering. Destinasjon Røros jobber etter en bærekraftspolicy, og tilbyr også et bærekraftig utviklingsprogram til sine medlemmer.

Om Tourism for Tomorrow

Prisene deles ut av World Travel & Tourism Council, med støtte fra Travelport og Travel Corporation Conservation Foundation. Prisene ble først delt ut i 1989, av Federation of Tour Operators, før British Airways tok over i 1992. WTTC overtok ansvaret for prisene i 2004, og i tråd med sin Blueprint for New Tourism-visjon. Prisene skal sette søkelys på de aller fremste eksemplene på best practice innen bærekraftig reiseliv i et internasjonalt perspektiv, og har gjennom årene blitt en av de mest profilerte prisene på sitt område.

Hvert år hedres vinnere og finalister i en prisseremoni under WTTCs Global Summit, som er en av reise- og turistnæringens viktigste arenaer.

Om World Travel & Tourism Council:
World Travel & Tourism Council (WTTC) er en global organisasjon, og et forum som samler styreledere, presidenter og direktører fra de hundre fremste reise- og turistbedriftene i verden. WTTC har som mål å øke kunnskapen om reiseliv og turistnæringen som en av verdens største industrier, med 260 millioner ansatte og ni prosent av verdens GDP.

Toppfoto: Linda M. Ramberg, reiselivsdirektør, Destinasjon Røros.