Pris til Åmot Operagard

Torill Engelberg, prosjektleder Reiseliv hos Norges Varemesse.

Åmot Operagard i Sunnfjord, Sogn og Fjordane gikk torsdag 1. mars til topps i konkurransen om den ettertraktede Perleprisen, da Reiseliv 2012 innledet helgens stormønstring, med bransjedag, i Oslo Spektrum, som fortsatte på Norges Varemesse i Lillestrøm fredag, lørdag og søndag. Vega Havstuer i Nordland ble hedret for størst oppslutning i den åpne Facebook-avstemmingen, skriver Reiseliv 2012 i en pressemelding.

Juryen utropte Åmot Operagard som vinner, på bakgrunn av Facebook-stemmer og juryens egne vurderinger. Juryen har bestått av Arne Hjeltnes, programleder «Det norske måltid», Per-Arne Tuftin, Innovasjon Norge, Hilde C. Solheim, Virke, Anders Wyller, Vagabond, Erlend Ellingsen, Travel News og Jan Grønbech, Google.

Kreativt og modig initiativ

Juryen begrunner valget av Åmot Operagard med at dette hotellet tilbyr en unik kombinasjon av mat, overnatting og kultur. Juryen skriver i sin begrunnelse at Åmot Operagard preges av høy kvalitet og innovasjon gjennom hele opplevelsen.

Opptakten til hotellet beskrives av juryen som et kreativt og modig initiativ i en tradisjonell turistregion. Åmot Operagard er en internasjonal suksess som er mer kjent utenfor Norge enn innenfor. Hotellet representerer en ny måte å tenke hotell på, og utmerker seg også med en profesjonell markedsføring og PR-strategi.

Opera-arrangementene virker også positivt for det øvrige reiselivet i regionen, da Åmot Operagard selv bare har tre rom. Det som i starten mest så ut som en vill ide, har utviklet seg til å bli en enestående suksess,

skriver juryen i sin begrunnelse.

Kunstopplevelser i særklasse

Åmot Operagard drives av femte generasjons eiere, Steinar Sørli og Yngve Brakstad, og er et lite stykke operahus i verdens vakreste Sunnfjord, heter det på Åmot Operagards hjemmeside. Her er silke, fløyel og taft like naturlig å ikle seg som gardsstøvler. Vakker vestlandsnatur preger kulissene til denne unike gardsscenen, hvor lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere står for kunstopplevelser i særklasse. Sammen med kunstnerisk leder Erlend Samnøen, presenteres opera, teater, klassiske konserter og samtidsdans, mens små operalam gresser på tunet, og suset fra elven Gaular akkompagnerer. Utsøkt sunnfjordmat, tilberedt av lokale råvarer, og overnatting i det restaurerte våningshuset fra 1890, bidrar til den unike opplevelsen.

– Åmot Operagard har knekt koden, og har lykkes i å skape et kvalitetsprodukt, hvor ikke minst kunst og kultur har fått sin store plass, fastslår Torill Engelberg (bildet), prosjektleder for Reiseliv 2012.

Vega og Lyngdal

Vega Havhotell kjempet lenge med Paulsens Hotell i Lyngdal om Facebook-stemmene, og det var Vega Havhotell som til slutt fikk flest.

– Et kraftig engasjement fra Vega Havhotells mange venner – inkludert befolkningen i store deler av Nordland – førte Havhotellet fortjent til topps i jakten på disse stemmene, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Reiseliv 2012.

Fredag, lørdag og søndag var alle de 15 finalistene å se og treffe på Reiseliv 2012 i Lillestrøm, sammen med ytterligere nærmere 400 utstillere fra over 40 land.