THE THIEF er åpnet

THE THIEFs eksteriør. Fotograf: Marcel Leliënhof

–  La teppet gå opp! Vårt hotell er som et teater. Her, i vannkanten, med kunst fra hele verden som kulisse, skal nye gjester ha sine unike opplevelser hver dag. Vi gleder oss til å fylle hele dette fantastiske huset med liv. For THE THIEF skal aldri stå stille, men overraske hver eneste som sjekker inn, sier Marcus Majewski, Thief Executive Officer, i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Lang ventetid, unike utsikter

Det er gått 113 år siden et hotell av dette kaliberet åpnet i Oslo. Allerede før åpningen, har THE THIEF markert seg internasjonalt, omtalt som ett av årets mest lovende nye hoteller, av blant annet The Independent og CNN. Høsten 2012 ble hotellet, som Norges eneste, medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels. En posisjon som forplikter.

THE THIEF ligger ytterst på Tjuvholmen med, Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley-museet som nærmeste naboer. Med sine 119 rom og suiter med fjordutsikt, og en helt spesiell The Oslo Suite av Sir Peter Blake, er THE THIEF et eksklusivt hotell, for gjester som ønsker noe mer enn bare en seng å sove i.

Kreativt og kunstferdig samarbeid

Allerede fra prosjekteringsfasen, har hotellet engasjert anerkjente kulturpersonligheter, for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst, fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. Supergruppen Apparatjik, med Magne Furuholmen i spissen, har sørget for musikkopplevelsene, og spesialdesignet en egen suite. Til sammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke, for å skape et hotell Oslo aldri har sett før.

– Med THE THIEF ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst- livsstilshotell, er det allerede blitt en destinasjon i seg selv. Jeg har gledet meg mer enn en guttunge til julaften. For nå åpner vi en liten Pandoras kunsteske, en skatt til hele Oslo, og alle som har ønsket seg noe mer av norsk reiseliv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Foto: THE THIEFs eksteriør. Fotograf: Marcel Leliënhof