Ny stolheis vil løfte Myrkdalen

Myrkdalen Hotell

Eierne i Myrkdalen investerer 60 millioner kroner i en ny stolheis som vil doble kapasiteten i anlegget. Heisen åpner første uken i desember 2013.

Den nye stolheisen, som er gitt navnet Storhaugsekspressen, er gode nyheter for skientusiaster på Vestlandet. Med hele syv nye nedfarter i alle vanskelighetsgrader tar Myrkdalen nå posisjonen som landsdelens største og mest komplette skidestinasjon.

– Myrkdalen har utviklet seg enormt de siste årene. Med nytt hotell og flere fritidseiendommer har vi utvidet kapasiteten når det gjelder overnatting. Stadig vekst i antall skigjester sier oss at tiden er inne for å øke kapasiteten også i anlegget, sier administrerende direktør i Voss Fjellandsby AS, Elin Bolann.

En del av en helhetlig plan

Hun legger ikke skjul på at ledelsen i anlegget er svært fornøyd med styrebeslutningen i Voss Fjellandsby AS. Og når beslutningen er tatt, er det ingenting å si på gjennomføringsevnen.

–Til vinteren kan vi tilby gjestene våre et enda bedre skiprodukt, med en moderne og effektiv ekspressheis, nye nedfarter og enda større frikjøringsområder, sier Bolann.

Det er heller ingenting å si på fremdriften: Styrevedtaket ble fattet tirsdag, og allerede onsdag morgen var de første anleggsmaskinene på plass.

– I Myrkdalen er vi handlekraftige, samtidig som vi jobber etter langsiktige og helhetlige strategier. Det vil alltid være en viss risiko forbundet med denne typen investeringer, men vi vet at vi må satse om vi vil nå de ambisiøse målsetninger vi har satt oss. Innen 2020 skal vi bli Norges tredje største skidestinasjon og Nordens beste helårsdestinasjon, sier Bolann.

Illustrasjon Ny heis_Foto Logolink

Stor interesse for Myrkdalen

Fjorårssesongen var et stort løft for Myrkdalen med lansering av et moderne konferansehotell, flere nye hytte- og leilighetsprosjekter – og et vellykket VM i freestyle. Stadig flere bergensere investerer i fritidseiendom i Myrkdalen, og nye byggeprosjekter er nå på tegnebrettet. Med et raskt økende antall utenlandske gjester er destinasjonen i ferd med å få en posisjon også utenfor landets grenser.

–Vi ønsker å utvikle Myrkdalen til en helårsdestinasjon som blir lagt merke til. Vi er allerede en drivkraft i utviklingen av reiselivet på Vestlandet. Bygging av den nye heisen vil gi oss rom for vekst og videre utvikling i årene som kommer, sier destinasjonsdirektøren. Både Sparebanken Vest og Innovasjon Norge har bistått i heisfinansieringen.