30 økologiske og frittgående høner i hotellobbyen skal forsyne hotellgjester i Tromsø med ferske egg, hver eneste dag

c2gyotgfpbjbz8jxwesg

Når Clarion Hotel The Edge åpner dørene i 1. mai vil gjestene bli møtt av 30 økologiske og frittgående høns i hotellobbyen. Hønene skal forsyne hotellgjestene med ferske og kortreiste egg hver eneste dag.

–Da vi åpnet Clarion Hotel Arlanda Aiport, så investerte vi i egen honningproduksjon. 150.000 bier som bor på hotelltaket har produsert honning som er en del av hotellfrokosten. Honningen har blitt veldig godt mottatt av gjestene. Egg en er viktig del av hotellfrokosten. Og hva er vel bedre enn ferske, egenproduserte og kortreiste egg til frokost ? Jeg er sikker på at dette kommer til å bli en kjempesuksess, sier Petter A. Stordalen, styreleder og eier, Nordic Choice Hotels, som driver Clarion Hotel kjeden.

Hønene, som alle er av arten gallus domesticus arcticus, har i et halvt år blitt trent i å omgås mennesker i et hotellmiljø. I dag trives de best i områder hvor folk ferdes, musikk spilles i bakgrunnen og det er livlig.

–Med gallus domesticus arcticus har vi funnet den perfekte høna til formålet. I tillegg til at hønene trives i hotellobbyen, så legger de veldig fine og store egg, som er kjempe gode, sier Catherine Dehli, produkt- og kvalitetssjef, Nordic Choice Hotels.

I utviklingen av Clarion Hotel The Edge har det blitt tatt hensyn til at hønene skal være en naturlig del av hotellets lobby, med egne spesialtegnede hønsehus.

–The Edge er ikke som andre hotell. Vi har egne GEO-brønner som går 300 meter ned i bakken. Vi er nesten 100% selvforsynte varme og avkjøling. Men vi vil også gi hotellet en ekstra edge, noe gjestene skal merke med en gang de kommer inn døra. Det tror jeg vi har klart nå. Med hønene vil vi få en livlig hotellobby, nærprodusert mat og fornøyde gjester. Det er tre vinn, litt som et kinder-egg, du kan nesten ikke tro at det er mulig, sier Øyvind Alapnes, hotelldirektør Claion Hotel The Edge.

Prosjektet skal evalueres til neste år. Er resultatene positive, skal prosjektet utvides.

–Hvem vet hvilke muligheter som dette åpner opp. Kanskje alle Clarion Hotel hotellene kommer til å holde egne høner? Eller kanskje vi kjøper inn egne melkekuer? Så lenge resultatene er positive og alle gjestene er fornøyde, så er alt mulig, avslutter Øyvind Alapnes.

Tromsø beboere kan allerede fra 28. april besøke hotellet for å prøve eggene.

Foto: Clarion Hotel The Edge. Foto fra Nordic Choice Hotels