Solid fra Flying Elephant

Asmund Haare, grunnlegger av og styreleder i Flying Elephant.

Flying Elephant endte i 2013 opp med en omsetning på om lag 1,8 millioner kroner, og et driftsresultat på 781 millioner, skriver kjeden i en pressemelding.

De gode resultatene skyldes forbedret hotelldrift, og gevinst fra salget av de tre eiendommene Hotel Amaranten, Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro.

– Vi er svært fornøyd med 2013-resultatet. Dette viser at vi har gjort gode eiendomsinvesteringer, og at tiltakene vi har iverksatt har gitt resultater, sier Flying Elephants grunnlegger og styreleder, Asmund Haare.

Posisjonert for vekst

Eiendoms- og utviklingsdelen av konsernet har gjennomført flere vellykkede prosjekter de seneste årene, med god gevinst. Samtidig er det i hotelldriften gjort flere strategiske endringer, i både organisasjon og hotellportefølje, som har gitt bedre lønnsomhet, økt omsetning per rom og økte markedsandeler.

– Vi vet at potensialet i vår organisasjon og hotellportefølje er stort, noe som vises igjen i 2013-resultatene. Etter å ha redusert vår eksterne gjeld vesentlig, og dermed ytterligere styrket vår balanse, ligger nå forutsetningene til stede for videre vekst, sier Haare.

Positiv start på året

Så langt i 2014 er allerede to nye hoteller inkludert i First Hotels portefølje, som for øyeblikket består av 54 hoteller (30 hoteller i Sverige, 13 i Danmark og elleve i Norge). Konsernet har også planer om flere renoverings- og utviklingsprosjekter, med oppstart inneværende år.

– Pilene peker i riktig retning, både for First Hotels og for Flying Elephant. Vi skal bruke 2014 på å vokse videre, og vil befeste vår stilling som et av Skandinavias ledende hotellselskaper, avslutter Haare.

Nøkkeltall (i millioner):

2013

2012

2011

Omsetning

1 798

1 459

1 352

Driftsresultat (EBITDA)

781

264

119

Foto: Asmund Haare, grunnlegger av og styreleder i Flying Elephant. Foto fra Flying Elephant.